Από την απογείωση στην Ευρώπη, με την τεσσάρα επί της Αλκμάαρ η ΑΕΚ… προσγειώνεται στην κυπριακή πραγματικότητα, με τα δύσκολα να συνεχίζονται. Το βράδυ (19:00, Cytavision Sports1 HD) η ομάδα της Λάρνακας υποδέχεται την Πάφος FC σε σημαντικό ντέρμπι και θέλει να μείνει σε τροχιά επιτυχιών.
Οι «κιτρινοπράσινοι» είναι ανεβασμένοι γενικώς, αφού προέρχονται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα -επί του Άρη και της Ε.Ν. Ύψωνα- και θέλουν να κλείσουν τρίλιζα για να συνεχίσουν την αντεπίθεσή τους. Μάλιστα, σε περίπτωση που φέρουν σε πέρας την αποστολή τους θα κάνουν νέο άλμα στη βαθμολογία, αφού θα ευνοηθούν από οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο άλλο ντέρμπι της ημέρας (σ.σ. Ομόνοια – Άρης).
Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ ποντάρει τόσο στην άριστη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του όσο και στη δύναμη της «Αρένας», αφού η ομάδα την αξιοποιεί στο έπακρο. Γνωρίζει, ωστόσο, πως για να υλοποιηθεί ο στόχος θα χρειαστεί άλλη μια υποδειγματική εμφάνιση, με απαραίτητα στοιχεία τη συγκέντρωση, τη διάθεση και την προσπάθεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Από αγωνιστικής άποψης η παρουσία όλων των παικτών που αγωνίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης προκαλεί ευχάριστα διλήμματα στον Ισπανό τεχνικό, παρά τις σημαντικές απουσίες.
Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπολογίζονται ο παροπλισμένος Καμπρέρα, οι Γκαρσία, Κομάρ που ταλαιπωρούνται από τραυματισμό και αναμένεται να επανέλθουν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ η συμμετοχή του Ανγκιέλσκι παραμένει αμφίβολη. Συν τοις άλλοις, ο Ροντέν θα εκτίσει ποινή λόγω καρτών.
Στον αντίποδα ο Σουάρεθ προστέθηκε στις επιλογές του κ. Ιντιάκεθ, ο οποίος καταστρώνει το πλάνο που θα παρατάξει έχοντας κατά νου τη μελέτη της παφιακής ομάδας.
Το ενδεχόμενο για κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα είναι ορατό και ο προπονητής της ΑΕΚ θα λάβει τις αποφάσεις του αφού αξιολογήσει και την καταπόνηση των παικτών του από την υπερπροσπάθεια στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πάντως, ανεξάρτητα από τους παίκτες που θα παραταχθούν στη σέντρα, το κυρίως ζητούμενο είναι να δείξουν ανάλογη διάθεση και αποφασιστικότητα, ούτως ώστε να προσθέσουν τρεις πολύτιμους βαθμούς στον απολογισμό της ομάδας.