Δεν καταλαβαίνει τίποτα η Ομόνοια και παραμένει μέσα σε όλα. Το βράδυ της Τετάρτης έδωσε άλλο ένα πειστικό δείγμα γραφής με την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου σε βάρος της κατόχου του τροπαίου ΑΕΚ, κόντρα στις απουσίες βασικών μονάδων και του «λαού». Με την πρωτιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και την παρουσία στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, η ομάδα του «τριφυλλιού» παραμένει στη διεκδίκηση όλων των στόχων που έθεσε και μάλιστα με αξιώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι συνδυάζει την άκρως επιτυχημένη πορεία της με εξαιρετικές εμφανίσεις και πείθει με συνέπεια για την προοπτική της.
Η εξαιρετική εικόνα της Ομόνοιας έχει… όνομα και επώνυμο. Ο Χένινγκ Μπεργκ δίνει το δικό του ρεσιτάλ από τον πάγκο, σε ρόλο διευθυντή ορχήστρας και οι «πράσινοι» ανταποκρίνονται στο έπακρο.
Προχθές η ομάδα έδωσε ένα κρίσιμο παιχνίδι χωρίς τους δύο βασικους της τερματοφύλακες (Φαμπιάνο, Ουζόχο), καθώς και τον πολυτιμότερο μέχρι τώρα ποδοσφαιριστή της (Σεμέδο). Εντούτοις, ο Νορβηγός έκανε τα… μαγικά του και την οδήγησε σε μια πανάξια νίκη. Ο Κυριακίδης έδειξε πως παραμένει αξιόπιστη επιλογή κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι κινήσεις του κ. Μπεργκ αποδείχθηκαν καταλυτικές. Χρησιμοποίησε ως βασικό στον άξονα τον Παναγιώτη Ανδρέου, έβαλε στα άκρα τον Χατζηγιοβάνη, ελευθέρωσε τον Τάνκοβιτς και «έδεσε» το γλυκό. Η συνεχής πίεση ήταν ξανά αποτελεσματική και η Ομόνοια αξιοποίησε πλήρως την ποιότητα και την ταχύτητά της στην ανάπτυξη.
Το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έφτιαξε κλασικές ευκαιρίες για ευρύτερη νίκη είναι η απόδειξη της επιτυχημένης συνταγής του προπονητή. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, επιμένει στην περαιτέρω βελτίωση ως απάντηση στις ερωτήσεις για μεταγραφές. Με τη μόνιμη ατάκα πως θα γίνει κίνηση μόνο εάν βρεθεί καλύτερη επιλογή από τους παίκτες που διαθέτει η ομάδα…
Η νέα επιτυχία χαροποίησε τους λίγους φίλους της Ομόνοιας που βρέθηκαν στις κερκίδες και τόνωσε το ήδη άριστο κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος». Οι πρωταγωνιστές, πάντως, γύρισαν ήδη σελίδα και προετοιμάζονται για το κυριακάτικο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, όπου θα επιδιώξουν νέο τρίποντο που θα τους αφήσει στην κορυφή.
Τα αγωνιστικά δεδομένα δεν διαφοροποιούνται αισθητά, αφού ο Ουζόχο θα επιστρέψει από την Εθνική Νιγηρίας από βδομάδας, ενώ ο Σεμέδο παραμένει εκτός. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Φαμπιάνο, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στον αγώνα με την ΑΕΛ.
Όσο για την Ευρώπη η Ομόνοια θα μάθει σήμερα αντίπαλο για τα πλέι οφ στην κλήρωση που θα γίνει το απόγευμα (14:00). Υποψήφιες είναι η ιταλική Φιορεντίνα και η Ριέκα Κροατίας, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19-25 Φεβρουαρίου, με τους «πράσινους» να αρχίζουν ως γηπεδούχοι.
Γιώργος Χατζηαντώνης
