Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε, για την κατάσταση με τους Βραζιλιάνους επενδυτές. Στο πάνελ μαζί του είχε τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Νίκος Κουγιάλης και τον Φερνάντο Αλμέιδα που ανέλαβε να ολοκληρώσει αυτή τη συμφωνία.
Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε σε ένα πλαίσιο που είχε σταλεί στην εταιρεία αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας. Στις 20 Αυγούστου είχε λάβει το ΑΠΟΕΛ τους όρους οι οποίοι ήταν εντελώς διαφορετικοί με αυτούς που είχαν συμφωνηθεί και ήταν αντίθετοι με τα όσα παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση της ομάδας. Το έγγραφο δόθηκε στους νομικούς συμβούλους γιατί στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.
Το νομικό πλαίσιο εκείνου του εγγράφου, δεν ήταν εναρμονισμένο με την Κύπρο. Επίσης, δεν διασφάλιζε την αποπληρωμή του χρέους όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί και δεν διευκρίνιζε τον τρόπο με τον θα αποκτούσαν τις μετοχές οι επενδυτές.
Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Φερνάντο Αλμέιδα σε συνργασία με τον Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβαν να χτίστουν το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ με δεδομένο ότι ο προϋολογισμός θα ήταν μειωμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε και σε αριθμούς, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 29%.
Φθάνοντας στα τέλη Σεπτεμβρίου και με δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει, ο διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας, έγινε μια ενδιάμεση συζήτηση με δύο από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Κοινός σκοπός ήταν να βρεθεί άμεσα μια ενδιάμεση λύση.
Εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών ήρθαν στην Κύπρο, τους παρουσιάστηκαν όλα όσα έπρεπε και αναχώρησαν. Την περασμένη Πέμπτη το ΑΠΟΕΛ παρουσίασε στους ενδιαφερόμενους έγγραφο στο οποίο καθορίζεται σαφήνεια ο τρόπος και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οικονομικών πόρων. Η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης των όρων της συμφωνία από πλευράς των επενδυτών.
Οι υποχρεώσεις τρέχουν και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για μεγαλύτερη καθυστέρηση. Γι’ αυτό το λόγο έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση ως προς την αποδοχή αυτού του χρονοδιαγράμματος που πρότεινε το ΑΠΟΕΛ.
Όλα τα πιο πάνω αφορούν την ενδιάμεση συμφωνία και στο ΑΠΟΕΛ θέλουν να ολοκληρώσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα και με τη συνολική συμφωνία της συνεργασίας. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ενημέρωσε τον Φερνάντο Αλμέιδα ότι οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν ώστε η ομάδα να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.
Η επόμενη μέρα εάν δεν υπάρχει συμφωνία
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε να αξιολογεί κάποιες άλλες λύσεις. Όχι απαραίτητα ίδιες με αυτές που διεξάγονται αυτή τη στιγμή. Είναι λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τη ρευστότητα της ομάδας και μπορούν να τη βοηθήσουν να μείνει στο επίπεδο που είναι και που θέλει ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας να τη βλέπει.
Εάν χρειαστεί να αναφερούν περισσότερα πράγματα στη συνέχεια, αυτό θα γίνει από πλευράς της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας.
Ζήτησε επίσης από τον κόσμο να μείνει στο πλευρό της ομάδας και τόνισε ότι η προσπάθεια δεν θα σταματήσει, μέχρι να καταφέρει το ΑΠΟΕΛ να βρει τη σταθερότητα που χρειάζεται.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι δεν τέθηκε τελική ημερομηνία για να δοθεί απάντηση. Επίσης, επεσήμανε ότι σε 2-3 βδομάδες θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία για να προχωρήσει η όλη διαδικασία.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Φερνάντο Αλμέιδα ο οποίος αρχικά ρωτήθηκε για την αίσθηση που έχει κατά πόσον η συμφωνία αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί. Βλέπω τη γενική εικόνα. Η συμφωνία είναι δύσκολη. Είναι σαν ένας γάμος που πρέπει να γνωσριστεί ο άνδρας με τη γυναίκα και ακολούθως να έρθει ο γάμος. Αυτό είναι που το κάνει δύσκολο την όλη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή είμαστε κοντά, αλλά το ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλο και είναι σημαντικό για τους φιλάθλους του. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί πριν προχωρήσουμε σε κάποια συμφωνία.