Με στόχο να δείξει διαφορετικό πρόσωπο και να αφήσει πίσω της τις απογοητευτικές εμφανίσεις απέναντι στις ομάδες της πρώτης γραμμής, η ΑΕΛ συνεχίζει την προετοιμασία της για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφος FC την ερχόμενη Κυριακή. Οι «γαλαζοκίτρινοι» γνωρίζουν πως η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν είναι, ειδικά απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια που παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στην έδρα της.
Ο Ούγκο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς οι Κλάβγιτς και Ζράντι αποχώρησαν τραυματίες από το προηγούμενο ματς και δεν υπολογίζονται. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Κονσεϊσάο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να δώσει λύσεις στο αμυντικό κομμάτι. Για τη θέση του Κλάβγιτς, ο Τζούλιους Ζόκε δείχνει να έχει το προβάδισμα, ενώ δεν αποκλείονται κι άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα.
Παρότι η ομάδα προέρχεται από νίκη επί της ΕΝΥ, το τρίποντο αυτό δεν συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση. Το μεγάλο ζητούμενο πλέον είναι η αγωνιστική σταθερότητα και η ψυχολογική ανάκαμψη.
Η ΑΕΛ έχει να χαρεί εκτός έδρας επιτυχία από τον περασμένο Απρίλιο, όταν επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας. Έκτοτε, μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες εκτός Λεμεσού, γεγονός που κάνει τη δοκιμασία στην Πάφο ακόμη πιο κρίσιμη. Οι Λεμεσιανοί ψάχνουν όχι μόνο βαθμούς, αλλά και μια καλή εμφάνιση.

