HomeΑπόψεις - ΆρθραΘα χάσει τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα το πρωτάθλημα

Θα χάσει τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα το πρωτάθλημα

Η φετινή χρονιά οδεύει σιγά-σιγά στο τέλος της. Κάποιες ομάδες θέλουν να την ξεχάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται και κάποιες άλλες θέλουν να τελειώσει για να πανηγυρίσουν την επίτευξη των στόχων τους. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα είναι η νέα χρονιά. Τα πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε πολλές ομάδες θα τις οδηγήσουν, θέλοντας και μη, στη διαφοροποίηση των προϋπολογισμών τους.

Ήδη από τη φετινή σεζόν, ομάδες όπως η ΑΕΛ και η Ανόρθωση που είχαν τα οικονομικά τους προβλήματα έμειναν μακριά από τους στόχους τους. Δύο ομάδες που παραδοσιακά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι μειωμένοι προϋπολογισμοί αναπόφευκτα θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν. Το ΑΠΟΕΛ, επίσης, θα ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία και θα διαφανεί στην πορεία πόσο θα επηρεαστεί αγωνιστικά.

Δυστυχώς, το πρωτάθλημά μας με βάση τα σημερινά δεδομένα θα χάσει κατά πάσα πιθανότητα τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα. Γιατί πλέον έχουν δημιουργηθεί τέτοια οικονομικά δεδομένα που δύσκολα μπορούν να ανατραπούν. Υπάρχουν οι ομάδες με τα απεριόριστα λεφτά (Πάφος FC και Άρης), οι ομάδες που έχουν ιδιοκτήτες επενδυτές, αλλά με όριο στους προϋπολογισμούς (Ομόνοια, ΑΕΚ, Απόλλωνας), αλλά και οι ομάδες που λόγω οικονομικών προβλημάτων αδυνατούν να ακολουθήσουν (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ανόρθωση). Οι υπόλοιπες δε ομάδες απλά παλεύουν για την παραμονή τους. Με άλλα λόγια, δύσκολα θα προκύψει οποιαδήποτε έκπληξη ως προς την κατάκτηση τίτλου και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον ανταγωνισμό. Τα οικονομικά μεγέθη μεταξύ των ομάδων είναι χαοτικά και αυτό αποτελεί πρόβλημα για το κυπριακό πρωτάθλημα.

Κωνσταντίνος Σκαμπύλης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης