Ο Νταβίντ Γκαγιέχο από την ημέρα που ανέλαβε και επίσημα ως προπονητής στο ΑΠΟΕΛ σήκωσε τα μανίκια ψηλά και ετοίμασε το πλάνο του σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν. Ουσιαστικά στους «γαλαζοκίτρινους» υπάρχουν δύο μεγάλα κεφάλαια ανοικτά. Το πρώτο αφορά την ενίσχυση της ομάδας και την παραμονή ή όχι των Κβιλιτάια και Ντάλσιο.
Στο πρώτο κεφάλαιο ο Ισπανός προπονητής έκανε τις εισηγήσεις του προς τη Διοίκηση στις οποίες περιλαμβάνονται ποδοσφαιριστές από την κυπριακή αγορά. Παίκτες οι οποίοι αγωνίζονταν σε άλλες κυπριακές ομάδες και που ενδιαφέρουν άμεσα. Με κάποιους εξ αυτών έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία.
Στο δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο οι περιπτώσεις των Κβιλιτάια και Ντάλσιο έχουν διαφορετική προσέγγιση. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές εδώ και αρκετό καιρό έχουν ενώπιόν τους τις προτάσεις που τους έγιναν. Ο Γεωργιανός επιθετικός αν και προσεγγίστηκε και από άλλες ομάδες που του προσφέρουν συμβόλαιο με καλύτερους οικονομικούς όρους, σκέφτεται πολύ σοβαρά κατά πόσο θα απαντήσει αρνητικά στην πρόταση που του έγινε από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Τώρα σε ό,τι αφορά τον Ντάλσιο τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο ίδιος έκανε αντιπρόταση με πολύ ψηλότερες απολαβές, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και όπως όλα δείχνουν η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα συνεχιστεί. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστική για τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν στους «γαλαζοκίτρινους», χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να προκύψει και κάποια ανακοίνωση.

