Η Ομόνοια θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην League Phase του Κόνφερενς Λιγκ, με απώτερο σκοπό την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο προπονητής της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ και ο Φώτης Κίτσος συμφώνησαν για τον πρωταρχικό στόχο του «τριφυλλιού» στις τοποθετήσεις τους κατά τη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι με την Ρακόφ στο ΓΣΠ.
«Είναι καλή ομάδα, βρίσκεται στην 3η θέση του Κόνφερενς Λιγκ και πάει καλά στο πρωτάθλημα. Παρουσιάζεται πειθαρχημένη στο γήπεδο, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, όμως παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να κλείσουμε θετικά τις υποχρεώσεις μας», επεσήμανε ο Νορβηγός τεχνικός στην αρχική του τοποθέτηση.
Κληθείς να συγκρίνει την ομάδα με την εποχή που εργάστηκε στην Πολωνία, ο κ. Μπεργκ, είπε:
«Πάει καιρός που ήμουν στην Πολωνία και από τότε έκανε σημαντική πρόοδο και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις κορυφαίες του πρωταθλήματος. Διανύουμε περίοδο φόρμες, είμαστε ανταγωνιστικοί και αύριο έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε άλλη μια καλή παρουσία στην Ευρώπη».
Ερωτηθείς κατά πόσο θα προβεί σε αλλαγές απάντησε:
«Προσπαθούμε να παρατάσσουμε κάθε φορά την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ανάλογα με τον αντίπαλο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά και να πηγαίνουμε καλά στο πρωτάθλημα. Παρότι κάνουμε πολλές αλλαγές σχεδόν σε κάθε παιχνίδι όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται έχουν καλή παρουσία και η ομάδα παίρνει θετικά αποτελέσματα, γεγονός που με χαροποιεί ως προπονητή. Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και ο χρόνος αποκατάστασης λίγος, όμως προσπαθούμε να παίζουμε πάντα σε ψηλό επίπεδο».
Καταλήγοντας, ο κ. Μπεργκ, επεσήμανε πως δεν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα τραυματισμών στην ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Ράιαν Μαέ: «Είναι σε πιο καλή κατάσταση, συμμετέχει όλο και πιο πολύ στις προπονήσεις. Ίσως να είναι στον πάγκο αύριο, όμως δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί σε ολόκληρο το παιχνίδι. Πάντως, η αποκατάστασή του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο».
Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Φώτης Κίτσος ανέφερε αρχικά:
«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πιστεύω πως έχουμε πολύ καλή παρουσία στους ομίλους, παρότι σε κάποια παιχνίδια δεν πήραμε ανάλογα αποτελέσματα».
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία στην ομάδα, ο Ελλαδίτης μπακ, είπε:
«Είναι τρομερή εμπειρία. Είμαστε μεγάλη ομάδα, με ψηλούς στόχους στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Προσωπικά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία από τον προπονητή προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιεί τους στόχους της».
Όσο για την αντίπαλο ανέφερε:
«Η Ρακόφ είναι πολύ καλή ομάδα, που πρωταγωνιστεί στην Πολωνία, όμως σε κάθε αγώνα παίζουμε για τη νίκη και αυτό θα επιδιώξουμε αύριο».
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου των «πρασίνων»:

