Ο προγραμματισμός στην ΑΕΚ προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η Διοίκηση προχώρησε χθες στην ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Τσάβι Ρόκα. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής θα έχει και φέτος την ευθύνη να χτίσει το ρόστερ της νέας περιόδου. Δεν υπάρχει άλλος στόχος από την επανάληψη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με την κατάκτηση ενός τίτλου. Για την ώρα, προέχει η απόκτηση προπονητή και εκεί έχει επικεντρωθεί η προσοχή του.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η εξέλιξη με τον κ. Ρόκα είναι κάτι το οποίο συμφωνήθηκε εδώ και καιρό και απλά επισημοποιήθηκε με τη χθεσινή ανακοίνωση. Από τη Δευτέρα όταν και ανακοινώθηκε η φυγή του Χένινγκ Μπεργκ από τον πάγκο, ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ ξεκίνησε να αναζητά τον αντικαταστάτη του. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως υπάρχουν συζητήσεις με συγκεκριμένο προπονητή, ο οποίος δούλεψε και στο πρόσφατο παρελθόν στην Κύπρο.
Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να προκύψουν οριστικές εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα και θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση. Για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να αποκτηθεί ένας προπονητής με εμπειρία στον πρωταθλητισμό και να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. Όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στην Ευρώπη. Όλοι θέλουν να αποφύγουν το περσινό σενάριο, όπου η ομάδα αποκλείστηκε από το πρώτο της παιχνίδι και έμεινε εκτός στόχων με το «καλημέρα» στην Ευρώπη.
Είναι θετικό το γεγονός ότι η φετινή προσπάθεια θα ξεκινήσει από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ έχει ως στόχο να εισέλθει στη League Phase της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ωστόσο σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στο Conference League. Είναι αρκετά νωρίς για να αναφερθούμε σε όλα τα σενάρια, αφού για την ώρα υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες στην ομάδα της Λάρνακας.
Ο κόσμος περιμένει να μάθει τα νεότερα για το θέμα προπονητή και η προσπάθεια για να προκύψει οριστική κατάληξη στο θέμα αναμένεται να ληφθεί πολύ σύντομα. Τόσο ο αθλητικός διευθυντής, όσο και η Διοίκηση συνεχίζουν τη δουλειά με στόχο να ολοκληρωθεί σύντομα αυτό το σημαντικό θέμα.
Χρίστος Αποστολίδης