Στην Πολωνία και στο αθλητικό κέντρο Sielanka Sport Centre συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΛ από σήμερα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της λεμεσιανής ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, η αποστολή των «γαλαζοκιτρίνων» θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 3 Αυγούστου και θα δώσει ένα νέο κύκλο φιλικών αγώνων, πριν την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Όσον αφορά το πρώτο φιλικό στην Πολωνία, αυτό θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 18:00 με αντίπαλο τη Χάποελ Ρανάνα. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι τηλεοπτικός από τη Cytavision και οι φίλοι της ΑΕΛ θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη δουλειά που έγινε έως τώρα στις προπονήσεις.
Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ρόστερ, αυτές δεν είναι πολλές. Ο Πάολο Τραμετσάνι φρόντισε να αποκτήσει γρήγορα κάποιους ποδοσφαιριστές που είχε στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας και κατάφερε να μειώσει την ανάγκη για ενίσχυση. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για απόκτηση ενός επιθετικού. Η ΑΕΛ δεν βιάζεται, αλλά έχει ως στόχο να αποκτήσει έναν παίκτη ο οποίος είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.
Ανάλογα με την πορεία της προετοιμασίας, θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα από την τεχνική ηγεσία για το πού χρειάζεται βελτίωση η ομάδα. Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ σημαντική, αφού θα γίνει σημαντική δουλειά στον τρόπο με τον οποίο θέλει ο κ. Τραμετσάνι να βλέπει την ομάδα του στους επίσημους αγώνες.
Ο κόσμος περιμένει με μεγάλη αγωνία το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, καθώς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε (και εξακολουθεί να κινείται) η ομάδα στον προγραμματισμό. Για την ώρα, έχουν «φύγει» κάτι περισσότερο από 2.500 εισιτήρια διαρκείας. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κάποια μείωση στη ζήτηση του κόσμου. Οι άνθρωποι της ΑΕΛ δεν ανησυχούν και πιστεύουν ότι ο στόχος για τα 4.000 διαρκείας θα υλοποιηθεί.
Αναφορικά με τη χθεσινή εξέλιξη στην υπόθεση Γκαγκούα, από πλευράς ΑΕΛ τονίζεται πως ο ποδοσφαιριστής προτάθηκε στην ομάδα και αξιολογήθηκε θετικά. Παρόμοια διαδικασία έχει ακολουθηθεί και για πολλούς άλλους παίκτες, τους οποίους η ΑΕΛ τελικά δεν απέκτησε. Πρόκειται για συνήθη πρακτική κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου και δεν υπάρχει κανένας λόγος απογοήτευσης από το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής κατέληξε σε άλλη ομάδα.
Επιπλέον, διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπήρξε υπέρβαση από πλευράς της ομάδας για την απόκτησή του.