Η Ομόνοια ταξιδεύει το πρωί (10:00) για την Κροατία όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Ριέκα στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Παρά την ήττα (1-0) στο πρώτο παιχνίδι, η ομάδα του «τριφυλλιού» έχει ως στόχο την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης, με πυξίδα την καλή εμφάνιση στο πρώτο ραντεβού. Στην προσπάθειά της θα έχει τη στήριξη περίπου 600 οπαδών της που θα τη συνοδεύσουν στο νέο ευρωπαϊκό της ραντεβού.
Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» προέρχονται από δύο ήττες (σ.σ. έχασαν και το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ) χωρίς να σκοράρουν έδωσε «τροφή» για απαξιωτικά σχόλια και όλοι στο «Ηλίας Πούλλος» θέλουν να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.
Ναι μεν η κατάκτηση του τίτλου παραμένει ο κύριος στόχος της Ομόνοιας, όμως ο Χένινγκ Μπεργκ έδειξε πως δεν αδιαφορεί για το ευρωπαϊκό οδοιπορικό. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν εμφανής η προσπάθειά του να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ, όμως το αποτέλεσμα τού έκανε χαλάστρα. Όσο για τις εμφανίσεις της ομάδας μπορεί να μην ήταν στο ίδιο επίπεδο με προηγούμενες, όμως βάσει εικόνας αδικήθηκε από τις ήττες.
Βασική επιδίωξη τόσο του Νορβηγού τεχνικού όσο και των ποδοσφαιριστών του είναι να επανέλθουν δριμύτεροι, προκειμένου να ανακτήσουν δυναμική για τη συνέχεια και δη για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα την προσεχή Δευτέρα.
Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ (19:30) με προπόνηση στο στάδιο «Ρουγέβιτσα», όπου θα διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας, ενώ θα προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου του προπονητή παρουσία ενός ποδοσφαιριστή.
Από αγωνιστικής άποψης ο Εβάντρο προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς το τελευταίο διήμερο και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, προσθέτοντας μία ποιοτική επιλογή για την τεχνική ηγεσία.
Όσον αφορά τους παίκτες που έμειναν στην Κύπρο ο Γιόβετιτς κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα πρωταθλήματος, ενώ οι Μαγιαμπέλα, Ε. Ανδρέου χρειάζονται πρόσθετο χρόνο. Εκτός είναι και ο Φαμπιάνο, ο οποίος έστειλε μήνυμα πως θα επιστρέψει πιο δυνατός με ανάρτησή του στα ΜΚΔ.
Οι ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι ακόλουθοι: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Άιτινγκ, Σεμέδο, Χατζηγιοβάνης, Εβάντρο, Μάριτς, Μαέ, Μασούρας, Τάνκοβιτς, Σίμιτς, Οντουμπάτζο, Μπάλκοβετς, Παναγιώτου, Κούσουλος, Εράκοβιτς, Π. Ανδρέου, Χρίστου, Νεοφύτου, Κωνσταντινίδης.
Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο κ. Μπεργκ θα εξαρτηθεί από την προσέγγισή του σε σχέση και με το επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, που θεωρείται κομβικής σημασίας μετά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής.
Γιώργος Χατζηαντώνης

