ΑρχικήΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΣκέφτεται και… ευρωπαϊκά η Ομόνοια

Σκέφτεται και… ευρωπαϊκά η Ομόνοια

Η Ομόνοια είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής είδε τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ να αυξάνεται στους οκτώ βαθμούς και από τον τρίτο Απόλλωνα να διατηρείται στο +9. Οι «πράσινοι», όπως αναμενόταν, κέρδισαν εύκολα την ΕΝΠ με 3-0 και πλέον επικεντρώνονται στον πρώτο αγώνα με τη Ριέκα την Πέμπτη στο ΓΣΠ για τη νοκ άουτ φάση του Κόνφερενς Λιγκ.

Η Ομόνοια θέλει να βάλει τις βάσεις για πρόκριση το βράδυ της Πέμπτης. Η αποστολή της, σαφώς, δεν αναμένεται να είναι εύκολη. Μπαίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες σ’ ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο πρόγραμμα. Γιατί, πέραν των δύο ευρωπαϊκών παιχνιδιών, θα έχει και τα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα για την 23η και 24η αγωνιστική αντίστοιχα.

Θα δοκιμαστούν οι αντοχές της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ, καθώς σε λιγότερες από 12 μέρες θα δώσει τέσσερα παιχνίδια. Κρίσιμα όλα. Με τη Ριέκα για να προκριθεί στη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ και για το εγχώριο πρωτάθλημα αν θα συνεχίσει την πορεία της, αυξάνοντας παράλληλα και τη διαφορά από τους διώκτες της.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη διαχείριση των παικτών. Ήδη προκύπτουν αρκετά προβλήματα. Εβάντρο, Μαγιαμπέλα, Γιόβετιτς, Μπάλκοβετς παραμένουν παροπλισμένοι, ενώ σήμερα ή το αργότερο αύριο θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό κατά πόσο ο Νικόλας Παναγιώτου θα μπει και αυτός στη λίστα με τους τραυματίες. Επιπλέον, ο Σενού Κουλιμπάλι έχει δεχθεί την 6η κίτρινη κάρτα και θ’ αποφασιστεί σε ποιο από τα δύο ντέρμπι θα απουσιάζει. Στα θετικά, πάντως, καταγράφεται το γεγονός ότι ο Μασούρας πήρε ανάσες ξεκούρασης, καθώς δεν αγωνίστηκε με την ΕΝΠ. Ο Οντουμπάτζο δείχνει ότι μέρα με τη μέρα μπαίνει καλύτερα στο κλίμα της ομάδας. Η πρώτη εμφάνιση του Αντρέα Χρίστου, επίσης, είναι θετικό γεγονός.

Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε ότι, εκ νέου, Μαέ και Σεμέδο σκόραραν, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Αμφότεροι είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 15 τέρματα.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Χατζηγιοβάννη, ο οποίος καλείται να αδράξει την ευκαιρία που του δίνεται και να ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του.

Η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα της Πέμπτης ξεκινά σήμερα και ο Χένινγκ Μπεργκ, έχοντας κατά νου όλα αυτά που γράψαμε πιο πάνω, θα πρέπει να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα. Είναι ορατό το ενδεχόμενο να προκύψουν αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Άλλωστε, υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες απουσίες, αλλά και επιστροφές.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης