Η ρεβάνς με την Τορπέντο Κουταΐσι αποτελεί προτεραιότητα για όλους στην Ομόνοια και κυρίως για τον Χένινγκ Μπεργκ, με ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Ταυτόχρονα, όμως, ο Νορβηγός τεχνικός έχει στο μυαλό του και τη συνέχεια, γνωρίζοντας πως εφόσον η ομάδα του φέρει εις πέρας την αποστολή της θα βρει πιο ψηλό εμπόδιο στο δρόμο της. Δεδομένου ότι ο κύριος στόχος των «πρασίνων» στην Ευρώπη είναι η συμμετοχή στη League Phase, η ενίσχυση καθίσταται επιτακτική ανάγκη προκειμένου να τον διεκδικήσουν με αξιώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο αντίπαλος θα προκύψει από το ζευγάρι Άρης – Αράζ και μεθαύριο Πέμπτη συνεργάτης του Νορβηγού θα παρακολουθήσει τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, ο κ. Μπεργκ εντείνει πλέον τις προσπάθειες για να κλείσουν οι μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα του «τριφυλλιού», ούτως ώστε να καταστεί άκρως ανταγωνιστική.
Τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται έντονη κινητικότητα της ομάδας προγραμματισμού στο μεταγραφικό «παζάρι» με βασική επιδίωξη να κλείσουν μεταγραφές το συντομότερο δυνατόν. Το θετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις με τους ποδοσφαιριστές που αξιολόγησε ο προπονητής ως βασικούς υποψηφίους για τις θέσεις που θέλει να αυξήσει τις επιλογές του (κεντρικός αμυντικός, μέσος, επιθετικός).
Η Διοίκηση προχώρησε στο επόμενο βήμα και σύμφωνα διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους παίκτες προς τους οποίους υπέβαλε επίσημη πρόταση.
Το ιδανικό σενάριο για την Ομόνοια είναι να ολοκληρωθεί έγκαιρα ο σχεδιασμός για να δηλωθούν οι παίκτες στον κατάλογο για τον 3ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ και εκφράζεται αισιοδοξία πως θα γίνει πράξη. Η επίσπευση των διαδικασιών για μεταγραφές εντείνει την ονοματολογία όσον αφορά τους υποψήφιους στόχους, με τους Μπαχάνακ, Καρλίτος να προστίθενται στον μακρύ κατάλογο, όμως έγκυροι κύκλοι μάς ανέφεραν πως αμφότεροι δεν απασχολούν την ομάδα.
Κύριο μέλημα του Χένινγκ Μπεργκ παραμένει η απόκτηση παικτών που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας και προορίζονται για βασικοί.
Όσον αφορά τον επαναληπτικό, θεωρείται βέβαιο πως δεν θα προβεί σε θεαματικές αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψιν την ικανοποίησή του για την εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι, σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά δεδομένα, που δεν διαφοροποιήθηκαν.
Ο Μασούρας προπονείται κανονικά, ενώ εντός της βδομάδας αναμένεται να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για τη συνέχεια. Η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Γεωργία αύριο, ενώ στο πλευρό της ομάδας θα βρεθούν περίπου 100 οπαδοί.
Γιώργος Χατζηαντώνης