Αρκετά ενδιαφέροντα γεγονότα έχουν γίνει στο παρελθόν σαν σήμερα. Το… τέλειο πρόγραμμα της Νάντια Κομανέτσι που βαθμολογήθηκε με άριστα από όλους τους κριτές το 1976, σαφέστατα και ξεχωρίζει από τη σημερινή ημέρα.
2010: Αργυρό μετάλλιο
Η Εθνική Νέων της Ελλάδας στο μπάσκετ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Κροατίας, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από τη Γαλλία με 73-62 (41-22).
1996: Κορυφαίος ποδηλάτης
Ο 51χρονος ποδηλάτης Jose Manuel Fuente πέθανε στο Οβιέδο της Νότιας Ισπανίας έπειτα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια στα νεφρά. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και μέσα του ‘70, μαζί με τους Luis Ocana και Eddy Merckx.
1986: Πέθανε ο Rouse
Πέθανε στο Λονδίνο, σε ηλικία 91 ετών, ο Sir Stanley Rouse που διετέλεσε έκτος πρόεδρος της FIFA. Τον διαδέχτηκε ο Joao Havelange στις 11/6/74 και ο Rouse έγινε επίτιμος πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας.
1976: Τέλειο πρόγραμμα
Η 14χρονη Ρουμάνα Nadia Comaneci βαθμολογήθηκε με 10 από τους κριτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Ήταν το πρώτο τέλειο δεκάρι στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής. Ο τελικός απολογισμός της στην διοργάνωση ήταν 7 δεκάρια, 3 χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.
1971: Φινάλε…
Ο Pele αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Εθνική Βραζιλίας στην πόλη Βιτόρια, στον αγώνα με την Γιουγκοσλαβία.
1969: Πόλεμος κυριολεκτικά!
Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Ονδούρας και Ελ Σαλβαδόρ με αφορμή τον αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό. Οι δύο μικρές δημοκρατίες βρίσκοντααν σε χρόνια διαμάχη για την γραμμή των συνόρων τους και ο μεταξύ τους αγώνας έγινε στο Στάδιο «Αζτέκα», χωρητικότητας 105.000 θέσεων αλλά μόνο με 20.000 θεατές και διαχωρισμό των οπαδών. Με τη λήξη της παράτασης, που βρήκε το Ελ Σαλβαδόρ να προκρίνεται με 3-2, αεροπλάνα βομβάρδισαν την Ονδούρα και στρατός εισέβαλε από τα σύνορα. Απολογισμός: 1.000 νεκροί αλλά και αποκατάσταση της ειρήνης μετά από λίγες ημέρες
1963: Κυπελλούχος
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πιερικό με 3-0 τον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο.
1951: «Γέρικες» γροθιές…
Ο Jersey Joe Walcott νίκησε με νοκ άουτ στον 5ο γύρο τον Ezzard Charles στο Pittsburgh και έγινε ο γηραιότερος (37 ετών και 168 ημερών) παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών.
1950: Το «ελάφι»…
Γεννήθηκε ο Κώστας Ελευθεράκης, γνωστός και με το παρατσούκλι «ελάφι». Έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε για 12 χρόνια (1968-1980) και ήταν ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας που έγραψε το έπος του Γουέμπλεϊ.
1966: Μεγάλος δεκαθλητής
Γεννήθηκε ο Νταν Ο’ Μπράιεν, Αμερικανός δεκαθλητής. Ήταν Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα (8.824 βαθμούς) και τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (1991, 1993, 1995).