Σαν σήμερα το 1895 εξαφανίστηκε το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας από το μαγαζί αθλητικών ειδών του William Shillcock στο Birmingham, όπου η διοίκηση της κυπελλούχου Aston Villa είχε αποφασίσει να το εκθέσει. Το Κύπελλο δεν βρέθηκε και ο σύλλογος αναγκάστηκε να πληρώσει το ποσό των 25 λιρών.
Διαβάστε επίσης και άλλα σημαντικά γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα:
2011: Φραστική επίθεση
Η Εύα Ασδεράκη, η μοναδική Ελληνίδα διαιτητής τένις που μπήκε στην ελίτ του αθλήματος, δέχθηκε φραστική επίθεση από την Αμερικανίδα Serena Williams στον τελικό του US Open εναντίον της Αυστραλής Samantha Stosur. Η Ασδεράκη έδωσε έναν πόντο στην Stosur όταν η Williams φώναζε κατά την διάρκεια ενός γκέιμ, αποσπώντας την προσοχή της αντιπάλου της. Η Williams συνέχισε να διαμαρτύρεται καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο έχασε με 2-0 (6-2, 6-3).
1999: Πρωτιά με ρεκόρ
Ο Κώστας Γκατσιούδης πρώτευσε με πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό, με βολή 89.84μ., στο Grand Prix του Μονάχου και κατατάχθηκε δεύτερος στην κατάταξη των μίτινγκ, πίσω από τον Κενυάτη, Bernard Barmasai.
1999: Νικήτρια η Serena
Η 17χρονη Νο 7 της κατάταξης Αμερικανίδα Serena Williams κατέκτησε το US Open νικώντας στον τελικό την Martina Hingis με 2-0. Ταυτόχρονα έγινε η δεύτερη μαύρη τενίστρια μετά την Althea Gibson και η πρώτη μετά τον Arthur Ashe (Wimbledon το 1975) που κατέκτησε τίτλο σε τουρνουά Grand Slam.
1998: Ελληνική πρωτιά
Άρχισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η Όλγα Βασδέκη, που συμμετείχε με την Μεικτή Ευρώπης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν με άλμα 14.64μ. με πανελλήνιο ρεκόρ και το έπαθλο των 50.000 δολαρίων.
1988: Άρχισε με ήττα
Με ήττα 1-0 από τον Πανιώνιο άρχισε η προπονητική καριέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ, όμως η συνέχεια ήταν γεμάτη επιτυχίες, αφού οδήγησε την ομάδα σε 4 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο.
1972: Έπεσε η αυλαία
Ολοκληρώθηκαν οι 20οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μόναχο, μία μέρα μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία λόγω της επίθεσης που δέχθηκε η αποστολή του Ισραήλ από την οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης». Συμμετείχαν 8.000 αθλητές και αθλήτριες από 122 κράτη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε 21 αθλήματα μετά την πρόσθεση του τζούντο, του χάντμπολ και της τοξοβολίας. Για πρώτη φορά ο Όρκος των Αθλητών εκφωνήθηκε από αθλήτρια (Χάιντι Σούλερ) και για πρώτη φορά εκφωνήθηκε Όρκος Κριτών. Ο Αμερικανός κολυμβητής Μαρκ Σπιτς ήταν η μορφή της διοργάνωσης, καθώς κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση, 4 στα ατομικά αγωνίσματα (100μ και 200μ ελεύθερο, 100μ και 200μ πεταλούδα) και 3 στις σκυταλοδρομίες (4×100μ και 4×200μ ελεύθερο, 4×100μ μικτή) όλα με παγκόσμια ρεκόρ!
1937: Πρώτος τίτλος
Ο Don Budge κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο US Open νικώντας τον Von Cramm με 3-4 σετ. Ηταν ο πρώτος τενίστας που κέρδισε το Sullivan Award το οποίο απονέμεται στον καλύτερο ερασιτέχνη αθλητή. Το 1938 έγινε ο πρώτος τενίστας που κατέκτησε και τα 4 πρωταθλήματα του Grand Slam σε μια χρονιά.
1895: Χάθηκε το τρόπαιο
Εξαφανίστηκε το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας από το μαγαζί αθλητικών ειδών του William Shillcock στο Birmingham, όπου η διοίκηση της κυπελλούχου Aston Villa είχε αποφασίσει να το εκθέσει. Το Κύπελλο δεν βρέθηκε και ο σύλλογος αναγκάστηκε να πληρώσει το ποσό των 25 λιρών. Μετά από χρόνια ένας φυλακισμένος, ο Harry Burdge, ομολόγησε πως το έκλεψε και το έλιωσε για να κατασκευάσει πλαστά νομίσματα. Οι κοσμηματοπώλες Fattorini από το Bradford κατασκεύασαν το σημερινό τρόπαιο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1911.