Γενέθλια ημέρα η σημερινή για τον Άρη Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1914 και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Ας δούμε τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 25 Μαρτίου στον χώρο του αθλητισμού:
2003: Έγραψε ιστορία
Ο 22χρονος Ισπανός Fernando Alonso έγινε ο νεώτερος πιλότος που κέρδισε σε αγώνα Formula 1 τερματίζοντας πρώτος στο Ουγγρικό Grand Prix.
2000: «Έφυγε» ο Haley
Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών από καρκίνο ο σέρφερ Jack Haley, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη χρυσή εποχή του αθλήματος από το 1940 έως το 1960.
2000: Ρεκόρ ο Κόρφας
Στον αγώνα Μαρούσι-Πανιώνιος για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ ο Τζον Κόρφας του Αμαρουσίου ισοφάρισε το ρεκόρ των 360 συμμετοχών του Παναγιώτη Φασούλα στην Α1.
1979: Πρώτο τρίποντο
Ο Chris Ford των Boston Celtics πέτυχε το πρώτο τρίποντο στην ιστορία του ΝΒΑ εναντίον των Huston Rockets.
1958: Πεντάκις πρωταθλητής
Ο Sugar Ray Robinson έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής μποξ που κατέκτησε τον τίτλο για πέμπτη φορά όταν νίκησε τον Craig Wood.
1947: Ποδαρικό της Ferrari
Επιτεύχθηκε η πρώτη νίκη της Ferrari σε αγώνα ταχύτητας στο ΙΧ Grand Prix της Ρώμης στην πίστα της Terme di Caracalla, χωρίς όμως ακόμα η μάσκα της να φιλοξενεί το γνωστό αλογάκι, που μπήκε στα αυτοκίνητα της εταιρείας το 1959.
1938: Βαριά ήττα
Σημειώθηκε η πιο βαριά ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Ουγγαρία με 11-1 στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
1916: Γυναίκες θεατές
Διεξάχθηκε ο πρώτος αγώνας μποξ βαρέων βαρών στον οποίο επιτράπηκαν οι γυναίκες θεατές. Jess Willard και Frank Moran αναδείχθηκαν ισόπαλοι μετά από 10 γύρους.
1914: Ιδρύθηκε ο Άρης…
Σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση μια παρέα 22 ατόμων αποφάσισαν να ιδρύσουν τον Άρη Θεσσαλονίκης. Το όνομα δόθηκε με το σκεπτικό ότι η Θεσσαλονίκη είχε μόνο μία ομάδα, τον Ηρακλή, με όνομα «ημίθεου» και χρειάζεται και μία με όνομα «θεού», αυτού του πολέμου.
Ο Άρης ιδρύθηκε ως «Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης» σε ένα καφενείο της περιοχής Βότση στην Καλαμαριά, που στεγαζόταν στην οδό Εγνατία 132 στην περιοχή της Καμάρας. Υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωσή της το 1912. Για να τονισθεί ιδιαιτέρως το γεγονός αυτό, οι ιδρυτές του επέλεξαν την ημέρα της εθνικής επετείου. Ιδρυτές του Άρη ήταν οι Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Πέπο Αμπραβανέλ, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Δήμου, Άγγελος Ζέγας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρώτσης, Πέτρος Κρέης, Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, Πρόδρομος Κότσανος και Μίνως Κυδωνάκης. Ο Κυδωνάκης ήταν ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου και το σπίτι τουστη συμβολή της οδού Αλεξάνδρου Φλέμιγκ με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας ήταν τα πρώτα χρόνια τόπος συνάθροισης των μελών του Άρη.
1905: … Και ο Διαγόρας
Μία ομάδα 18 νέων κάτω από την καθοδήγηση του Δημητρίου Αναστασιάδη, γυμνασιάρχη του Βεντοκλείου Γυμνασίου, ίδρυσε μυστικά τον Γυμναστικό Σύλλογο Διαγόρα της Ρόδου, καθώς το νησί βρισκόταν υπό οθωμανική κατοχή.