Την 1η Μαρτίου του 2006 απεβίωσε ο Πίτερ Όσγκουντ, μορφή της Τσέλσι που πέρασε με ένα πρωτότυπο τρόπο στην αιωνιότητα της ομάδας του Λονδίνου.
Ας θυμηθούμε τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν στον χώρο του αθλητισμού σαν σήμερα (1/3):
2006: Μορφή της Τσέλσι
Πέθανε ο πρώην Άγγλος επιθετικός της Τσέλσι, Πίτερ Όσγκουντ σε ηλικία 59 ετών. Στην καριέρα του αγωνίστηκε στην Τσέλσι, την Σαουθάμπτον, τη Νόριτς και τη Φιλαδέλφεια Φούρι, ενώ φόρεσε τέσσερις φορές τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας.
Μεγαλούργησε με τη φανέλα των «μπλε» την οποία φόρεσε για δέκα χρόνια στο ξεκίνημα της καριέρας του (1964-1974), ενώ ήταν και ο τελευταίος του σταθμός την περίοδο 1978-79. Κατέγραψε 380 συμμετοχές και σημείωσε 150 γκολ με τις ομάδες που αγωνίστηκε, ενώ με την Τσέλσι κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας το 1970 και το Κύπελλο Κυπελλούχων ένα χρόνο αργότερα.
Η σωρός του αποτεφρώθηκε και την 1η Οκτωβρίου του 2006 οι στάχτες του θάφτηκαν κάτω από το σημείο του πέναλτι στο «Στάνφορντ Μπριτζ», σε ειδική τελετή παρουσία της Διοίκησης, παλιών προπονητών, παικτών και πολλών φιάθλων της Τσέλσι. Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Αντρέι Σεφτσένκο σκόραρε για πρώτη φορά από το σημείο εκείνο με πέναλτι στο ισόπαλο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (4-4).
Δείτε το βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές του Όσγκουντ στην Τσέλσι:
1995: «Έφυγε» ο Βενετούλιας
Απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Βενετούλιας, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος του Εθνικού.
1992: Επιστροφή στη Νότια Αφρική
Η Φόρμουλα 1 επέστρεψε στην ανανεωμένη πίστα του Kyalami μετά από 7 χρόνια για το Γκραν Πρι Νότιας Αφρικής. Στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν η Williams εμφανίστηκε με την FW14B, μια μετεξελιγμένη έκδοση του μοντέλου του 1991 που διέλυσε τον ανταγωνισμό, χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες που εφάρμοζε. Ο Nigel Mansell κατέκτησε την pole position και ύστερα τη νίκη με εμφατικό τρόπο, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλο Riccardo Patrese και τον αείμνηστο Ayrton Senna. Σε εκείνον τον αγώνα καταγράφηκε η εμφάνιση της τελευταίας γυναίκας που αποπειράθηκε να προκριθεί σε Γκραν Πρι. Ο λόγος για την Ιταλίδα Giovanna Amati, η οποία οδήγησε για την Brabham, που έμεινε εκτός grid.
1988: Ισοφάρισε το ρεκόρ
Ο Wayne Gretzky έσπασε το ρεκόρ του Gordie Howe φτάνοντας τις 1.050 ασίστ στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χόκεϊ της Αμερικής (NHL).
1973: Έγραψε ιστορία
Η Robyn Smith έγινε η πρώτη γυναίκα τζόκεϊ που κέρδισε μια κούρσα major Stakes όταν πρώτευσε στο Paumonok Handicap ιππεύοντας τον «North Sea» στο Aqueduct Raceway στο Queens της Νέας Υόρκης. Αργότερα εγκατέλειψε τις κούρσες και παντρεύτηκε τον Fred Astair.
1959: ΠΡΟ-ΠΟ στην Ελλάδα
Άρχισε επίσημα η λειτουργία του ΠΡΟ-ΠΟ στην Ελλάδα. Το πρώτο δελτίο περιλάμβανε 12 τακτικούς και 2 αναπληρωματικούς αγώνες.
1949: Κορυφαίος πυγμάχος
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Joe Louis ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πυγμαχία. Ο Louis κράτησε τον παγκόσμιο τίτλο 11 χρόνια, 8 μήνες και 7 ημέρες, περισσότερο καιρό από κάθε άλλο πυγμάχο.
1941: Κομισάριος
Ο Elmer Layden έγινε ο πρώτος κομισάριος στο NFL.
1934: Έμεινε στην κορυφή
Ο Primo Carnera διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών στην πυγμαχία με τη νίκη του επί του Tommy Loughran στον 15ο γύρο.
1920: Όχι στο αίτημα
Η Ένωση Ελλήνων Αθλητών, που ιδρύθηκε την προηγούμενη ημέρα, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, αργυρό ολυμπιονίκη των 1ων Ολυμπιακών, ζήτησε να διεξαχθούν οι Παναθηναϊκοί Αγώνες στις 30 και 31 Μαρτίου, όμως το αίτημα απορρίφθηκε από τον Υπουργό Παιδείας. Με την πάροδο του χρόνου η Ένωση οδηγήθηκε σε διάλυση.
1913: Ιδρύθηκε η ITF
Δώδεκα εθνικές Ομοσπονδίες συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση κατά την οποία ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Τένις (ITF) με 13 μέλη. Η Ισπανία δεν παρίστατο, όμως απέστειλε την συγκατάθεσή της.