Νέο μεγάλο στοίχημα για το «τριφύλλι» το κυριακάτικο ντέρμπι
Οι δοκιμασίες και οι προκλήσεις συνεχίζονται για την Ομόνοια, με το ντέρμπι «αιωνίων» προ των πυλών και κύριο στόχο τη νίκη και την παραμονή στην κορυφή πριν τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είναι τυπικά γηπεδούχοι αποτελεί πρόσθετο κίνητρο στην προσπάθεια να μείνουν σε τροχιά επιτυχιών, με τη στήριξη του «Λαού» να θεωρείται δεδομένη.
Η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του «τριφυλλιού» στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Λωζάνη και το θετικό αποτέλεσμα είναι στοιχεία που ενίσχυσαν τη δυναμική και το καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της. Ναι μεν ο Χένινγκ Μπεργκ έκανε εκτεταμένο «ροτέισιον», όμως είχε πρόσθετα οφέλη λόγω της παρουσίας όλων των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε. Σε βαθμό, μάλιστα, που δημιουργούνται ευχάριστα διλήμματα για κάποιες θέσεις όσον αφορά το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ.
Εντούτοις, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στη σημερινή προπόνηση, καθώς προέκυψε το απρόοπτο με τον Μαέ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά. Ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία (MRI) για να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί, όμως η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.
Κάτι ανάλογο ισχύει για τον Φαμπιάνο, ο οποίος έμεινε στην Κύπρο και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να προλάβει το παιχνίδι. Εντός για να ξεκουραστεί έμεινε και ο Γιόβετιτς, ο οποίος θεωρείται ως βασικός υποψήφιος για να καλύψει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης εάν απουσιάσει ο Μαέ. Ο Νεοφύτου, που τα πήγε πολύ καλά και σκόραρε στην Ελβετία, μαζί με τον Στεπίνσκι είναι οι εναλλακτικές λύσεις.
Όσον αφορά τη θέση κάτω από τα δοκάρια, σε ενδεχόμενη απουσία του Βραζιλιάνου θα πάρει εκ νέου φανέλα βασικού ο Ουζόχο, πρωταγωνιστής του αγώνα με τη Λωζάνη.
Κατά τ’ άλλα, στις επιλογές του κ. Μπεργκ προστίθενται οι Τάνκοβιτς, Στεπίνσκι, Μουσιαλόφσκι, οι οποίοι δεν δηλώθηκαν στον ευρωπαϊκό κατάλογο. Στον αντίποδα οι Κουλιμπαλί, Άιτινγκ παραμένουν παροπλισμένοι και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η ηγετική εμφάνιση του Σίμιτς το βράδυ της Πέμπτης τον καθιστά «μνηστήρα» για μια θέση στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τους Παναγιώτου, Αγκουζούλ.
Όσον αφορά τα άκρα, το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψουν οι Μασούρας, Κίτσος. Στον άξονα οι Μάριτς, Εβάντρο, που έπαιξαν ως αλλαγή, είναι οι επικρατέστεροι για δύο θέσεις, με τον τρίτο να αποτελεί γρίφο. Όσον αφορά τις πτέρυγες, οι Τάνκοβιτς, Σεμέδο έχουν τον πρώτο λόγο, όμως ο Χατζηγιοβάνης κέρδισε… πόντους προχθές.
Ανεξάρτητα, πάντως, από τους παίκτες που θα επιλέξει ο προπονητής της Ομόνοιας, το κυρίως ζητούμενο είναι να εφαρμόσουν το πλάνο του, στοιχείο που αποδεικνύεται καταλυτικό στην πορεία της ομάδας.
Γιώργος Χατζηαντώνης
