HomeSliderΠολυεθνικό το «αιώνιο» για τον Μπεργκ!

Πολυεθνικό το «αιώνιο» για τον Μπεργκ!

Ο Χένινγκ Μπεργκ θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στο αξιοσημείωτο σερί που έχει στα ντέρμπι, αφού η Ομόνοια είναι αήττητη κατά την τρέχουσα σεζόν στα παιχνίδια με τις έξι παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Πρόσθετα, κατά τη θητεία του στον πάγκο του «τριφυλλιού», ο Νορβηγός τεχνικός, έχασε μόνο μία φορά σε ντέρμπι, κατά την περσινή περίοδο από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Όσον αφορά στην επικείμενη αναμέτρηση με το ΑΠΟΕΛ έχει μια ιδιομορφία για τον κ. Μπεργκ, ο οποίος στο τέταρτο ραντεβού του με τον «αιώνιο αντίπαλο» θα τεθεί αντιμέτωπος με τέταρτο προπονητή! Ένας Γερμανός, ένας Έλληνας και ένας Ιρλανδός ήταν στον αντίπαλο πάγκο στα τρία προηγούμενα ντέρμπι της Λευκωσίας.

Ο προπονητής της Ομόνοιας πήρε το… βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στον Α’ γύρο του περσινού πρωταθλήματος, έχοντας απέναντί του τον Γερμανό Τόμας Ντολ και η… παρτίδα έληξε στο ισόπαλο 0-0. Ίδιο ήταν το αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο, με προπονητή των «γαλαζοκίτρινων» τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος αντίπαλο δέος για τον Χένινγκ Μπεργκ ήταν ο Μικ Μακάρθι και κατέγραψε την παρθενική του νίκη στο κλασικό ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου, σπάζοντας δύο «κατάρες» για την Ομόνοια.

Υπενθυμίζουμε ότι τότε οι «πράσινοι» νίκησαν το ΑΠΟΕΛ μετά από 7 χρόνια και 8 μήνες (από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020), ενώ στον Α’ γύρο μετρούσαν 22 χρόνια χωρίς νίκη (από τον Νοέμβριο του 1998).

Ο Νορβηγός θα αντιμετωπίσει το βράδυ του Σαββάτου τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, άλλον ένα Ελλαδίτη προπονητή σε μια… πολυεθνική «κόντρα».

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης