Η ΑΕΚ έκανε το μεγάλο «μπαμ» επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας 1-0 (51’ Μπάγιτς), στο Σέλχαρστ Παρκ του Λονδίνου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Κόνφερενς Λιγκ! Έτσι, η ομάδα της Λάρνακας έκανε το 2Χ2 στα τρίποντα στη διοργάνωση και ταυτόχρονα έβαλε το ποσό των €400,000 στο ταμείο της για τη νίκη!
Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 4-0 την ΑΖ Άλκμαρ στην πρεμιέρα.
Όσον αφορά τον αγώνα, η Κρίσταλ Πάλας είχε τις ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ. Στο 20’ το σουτ του Ματετά βρήκε στο δοκάρι! Ο ίδιος παίκτης απώλεσε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες (45+2’ σουτ έξω, 45+6’ κεφαλιά έξω).
Οι «κιτρινοπράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 51’ με το δυνατό σουτ του Μπάγιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Ροντέν!
Ο Αλομέροβιτς είπε όχι στο κοντινό σουτ του Ματετά στο 70’, ενώ στο 79’ η κεφαλιά του Ενκέτια από κοντά πέρασε έξω! Το σουτ του Γουάρτον από καλή θέση πέρασε έξω.
Κρίσταλ Πάλας (Όλιβερ Γκλάζνερ): Χέντερσον, Μουνιόθ, Κάνβο (60’ Ενκέτια), Λακρουά, Γκέχι, Μίτσελ, Λέρμα (71’ Καμάντα), Χιούζ (87’ Έσε), Σαρ (87’ Ούτσε), Πίνο (71’ Γουάρτον), Ματετά.
ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Αλομέροβιτς, Μιραμόν, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Σαμπορίτ, Ναλί, Πονς (80’ Σουάθερ), Λέντες, Ροντέν, Τσακόν (19’ Ιβάνοβιτς), Μπάγιτς (80’ Ανγκιέλσκι).
Κίτρινες: Ματετά, Ενκέτια / Πονς, Ρόντεν
Κόκκινη: /
Διαιτητής: Νταμιάν Κος (Πολωνία)
Α’ βοηθός διαιτητής: Μπάρτος Χάινιγκ (Πολωνία)
Β’ βοηθός διαιτητής: Μάρεκ Αρίς (Πολωνία)
4ος διαιτητής: Νταμιάν Σιλουεστράζακ (Πολωνία)
VAR: Πιοτρ Λασίκ (Πολωνία)
AVAR: Παβέλ Μαλέκ (Πολωνία)

