Η Πάφος FC, μετά και την ευρεία επικράτησή της επί του Ακρίτα Χλώρακας με 5-2 στο «Στέλιος Κυριακίδης» την 16η αγωνιστική στροφή του πρωταθλήματος, βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με 37 βαθμούς.
Ωστόσο, αυτή τη φορά το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ έχει και… συγκάτοικους, αφού τόσο το ΑΠΟΕΛ όσο και η ΑΕΚ έχουν από 37 βαθμούς. Το γεγονός ότι η ομάδα επανήλθε στην κορυφή, έπειτα από την υποχώρησή της στη δεύτερη θέση τις προηγούμενες εβδομάδες, χαροποιεί άπαντες, αλλά δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Στις τάξεις της παφιακής ομάδας θέλουν όχι απλά να βρίσκονται στην κορυφή, αλλά και να δημιουργήσουν βαθμολογικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας, όπως είχαν κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό σαφώς μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από σκληρή δουλειά, κάτι το οποίο φυσικά και θα πράξουν στην Πάφος FC.
Το παιχνίδι με τον Ακρίτα ήταν το δεύτερο συνεχές επιτυχημένο αποτέλεσμα μετά από ένα σερί δύο ισοπαλιών και μιας ήττας και ο Νορβηγός τεχνικός με τους ποδοσφαιριστές του θέλουν να «χτίσουν» πάνω σε αυτό διευρύνοντάς το. Μετά τη διακοπή, η ομάδα της Πάφου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική σε άλλο ένα ντέρμπι κορυφής, όπου θα επιχειρήσει να πετύχει την τρίτη διαδοχική της νίκη.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στα μεταγραφικά, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έχει εντάξει ήδη στο δυναμικό της τον Ισπανό κεντρικό επιθετικό, Χεφτέ Μπετανκόρ, ο οποίος εδώ και καιρό προπονείτο μαζί της, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και περαιτέρω κινήσεις. Η πραγματοποίηση ή όχι αυτών των κινήσεων αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Λοΐζος Μωυσέως
