Η Πάφος FC έκανε μία εξαιρετική πορεία σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και Κόνφερενς Λιγκ. Πλέον ο στόχος είναι να δώσει συνέχεια και να ολοκληρώσει ιδανικά τη σεζόν. Αυτό θα γίνει φυσικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.
Ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι το φινάλε, αλλά άπαντες στην παφιακή ομάδα παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να υλοποιήσουν τους στόχους που έθεσαν στη αρχή της σεζόν.
Η πορεία στην Ευρώπη κρίνεται ικανοποιητική, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη. Η ομάδα έφτασε μέχρι τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ στην παρθενική της εμφάνιση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη σημαίνει ότι πλέον οι «γαλάζιοι» θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εγχώριες διοργανώσεις. Η Πάφος FC είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θα επιδιώξει να διατηρήσει τα κεκτημένα της.
Ο μεγάλος όμως στόχος είναι το πρωτάθλημα. Τα προηγούμενα χρόνια έγινε μεγάλη προσπάθεια και η ομάδα πάλεψε για τον τίτλο. Έμενε όμως με την προσπάθεια. Φέτος η Πάφος FC αναμφίβολα κάνει την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι μπορεί να το κατακτήσει. Βάσει των δεδομένων αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι ο κύριος αντίπαλος στη μάχη του τίτλου.
Η παφιακή ομάδα είναι την κορυφή με 65 βαθμούς και στο +1 από την «ελαφρά ταξιαρχία». Απομένουν ακόμη εννέα αγώνες και η ομάδα της Πάφου συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα της. Το τελευταίο διάστημα χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί, αλλά γι’ αυτό υπάρχει και ένα ελαφρυντικό. Ας μην ξεχνάμε ότι η Πάφος FC ήταν επικεντρωμένη και στην Ευρώπη και το πρόγραμμα με τα συνεχόμενα παιχνίδια ήταν σαφώς βαρύ.
Η μικρή διακοπή ελέω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τους «γαλάζιους», οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της συνέχειας.
Με την επιστροφή στη δράση η Πάφος FC θα υποδεχτεί την Ομόνοια στο «Στέλιος Κυριακίδης» το ερχόμενο Σάββατο στις 19:30 για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η παφιακή ομάδα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα την προηγούμενη αγωνιστική και θέλει να παραμείνει στο δρόμο των επιτυχιών.
Μετά την Ομόνοια ακολουθεί το πιο κομβικό παιχνίδι για τους «γαλάζιους» στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, η Πάφος FC θα φιλοξενηθεί από τον Άρη στο «Άλφα Μέγα» την 3η αγωνιστική. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, το οποίο πιθανό να καθορίσει πολλά όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Ο προπονητής της ομάδας της Πάφου, Χουάν Κάρλος Καρθέδο και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι η κάθε απώλεια από εδώ και πέρα ίσως να είναι μοιραία.