Η Ομόνοια επικράτησε με σκορ 2-0 της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η νίκη αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη για το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ στο πρωτάθλημα και πλέον η διαφορά από την δεύτερη θέση και την Πάφο αυξήθηκε στους 5 βαθμούς.
Στο πρώτο μέρος του αγώνα, η Ομόνοια ξεκίνησε καλύτερα, είχε την υπεροχή και την επιθετική πρωτοβουλία και στο 7ο λεπτό είχε δοκάρι όταν Μασούρας έκανε τη σέντρα, ο Μαέ δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά και ο Αμποάγκι στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στο δοκάρι το Κάρλστρομ.
Η Ομόνοια συνέχισε να καταγράφει ευκαιρίες μέχρι το πρώτο 20λεπτο με μεγαλύτερη αυτή του 19ου λεπτού όταν Εβάντρο βγήκε τετ-α-τετ με τον Κάρλστρομ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
Στο 35′ οι ”πράσινοι” είχαν εκ νέου δοκάρι με τον Γιόβετιτς αλλά στο 39ο λεπτό κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους όταν όταν ο Μαέ από κοντά με πλασέ (έπειτα απόκρουση του Κάρλστρομ σε σουτ του Κίτσου) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πρώτα λεπτά δεν είχαν κάτι αξιοσημείωτο, ωστόσο, στο 56′ η Ανόρθωση είχε καλή φάση όταν ο Σόσα έκανε το δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουλιμπαλί έβαλε το πόδι του και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Η ”Μ. Κυρία” απείλησε εκ νέου στο 68′ με το εκτός περιοχής σουτ του Αμπογακί, όμως, ο Φαπιάνο έκανε σπουδαία και εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας έτσι το 1-0 υπέρ της ομάδας του.
Στο 79′ (έπειτα και από παρέμβαση του ΒΑΡ) η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι για παράβαση του Κάρλστρομ πάνω στον Κουλιμπαλί. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κάρλστρομ απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, ωστόσο, μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Σουηδού ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0!
Από εκεί και πέρα η Ομόνοια διαχειρίστηκε εύκολα το υπέρ της σκορ και κατάφερε να πάρει άλλη μια σημαντική νίκη.
Ταυτότητα αγώνα:
Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μασούρας, Κουλιμπαλί, Αγκουζούλ (27′ Παναγιώτου), Κίτσος, Άιτινγκ (73′ Κούσουλος), Ανδρέου Π. (73′ Μάριτς), Εβάντρο, Χατζηγιοβάνης, Γιόβετιτς (58′ Τάνκοβιτς), Μαέ (73′ Νεοφύτου).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κυριακίδης, Ντιουνκού, Μάριτς, Ανδρέου Ε., Τάνκοβιτς, Χαμάς, Σίμιτς, Παναγιώτου, Κούσουλους, Εράκοβιτς, Νεοφύτου.
Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Κάλστρεμ, Σεργίου (81′ Θεοδώρου), Φουρτάδο, Αρτυματάς, Τόσιτς, Κίκο (85′ Σατίν), Αμποακί (85′ Μπεζούς), Σένσι, Σόσα, Κις, Βούκιτς (51′ Χαραλάμπους).
Στον πάγκο: Παναγή, Σεμπόκ, Σ.Παναγή, Θάντι, Θεοδώρου, Μπεργκστρομ, Σατίν, Καραμανώλης, Ευαγόρας, Χρυσοστόμου, Μπέζους.
Σκόρερ: Μαέ 39′, Τάνκοβιτς 80′ / –
Κίτρινες: -/ Κίκο, Σένσι.
Αποβολές: – / –
Στάδιο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
Α’ Βοηθός: Χαραλάμπους Γιώργος Π.
Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Γιώργος Α.
4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοδούλου Ιωάννης
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

