ΑρχικήSliderΟμόνοια: Πήρε μεγάλη νίκη στο ''αιώνιο'' και πρόκριση στα ημιτελικα!

Ομόνοια: Πήρε μεγάλη νίκη στο ”αιώνιο” και πρόκριση στα ημιτελικα!

Η Ομόνοια επικράτησε με 2-0, ως τυπικά φιλοξενούμενη, του ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. (Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 2-1 υπέρ του ΑΠΟΕΛ)

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι αρκετά ”ορεξάτες” εξού και αρκετά καλός ρυθμός ειδικά τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα στο 12ο λεπτό επιτεύχθηκε και το πρώτο γκολ του αγώνα, για λογαριασμό των ”πρασίνων”.

Έπειτα από σέντρα του Μάθιους από τα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ έκανε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ στον αγώνα.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 15ο λεπτό ο Μπεσεντίν επιχείρησε το μακρινό σουτ, ωστόσο ο Κρέσπο έβαλε το σώμα και η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ.

Με το πέρασμα των λεπτών, το ΑΠΟΕΛ ανέβασε περισσότερο τον ρυθμό του ούτως ώστε να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία ενώ μάλιστα κατάφερε σε 1-2 περιπτώσεις να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για την επίτευξη του γκολ.

Παρά τα παραπάνω, οι ”γαλαζοκίτρινοι” δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Φαμπιάνο με τους ”πράσινους” να είναι αυτοί οι οποίοι είχαν την ουσία και κατάφεραν να πάρουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας αρκετά κακό ρυθμό με ενδεικτικό στοιχείο το ότι δεν καταγράφηκε τελική ευκαιρία για 15 λεπτά. Αυτό άλλαξε όταν στο 61ο λεπτό η Ομόνοια είχε ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ όταν ο Ιρανός μέσα στην περιοχή έκανε την προσποίηση και το δυνατό σουτ με τον Μπέλετς να διώχνει σε κόρνερ.

Μάλιστα τέσσερα λεπτά η Ομόνοια είχε και δοκάρι όταν ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να περνά από όλους και να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.

Το ΑΠΟΕΛ ”απάντησε” άμεσα όταν είχε μεγάλη διπλή, μεγάλη ευκαιρία στο 69′. Ο Μακέντα με πλασέ στην κίνηση με τον Φαμπιάνο να αποκρούει ασταθώς, και στην συνέχεια ο Σαρφό έκανε την ατομική προσπάθεια και πλάσαρε με τον Βραζιλιάνο κίπερ να αποκρούει με  τα ακροδάκτυλα.

Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να απειλεί και στο 74′ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κβιλιτάια του οποίου όμως το κοντινό πλασέ πέρασε ελάχιστα δίπλα από την αριστερή κάθετη δοκό του Φαμπιάνο.

Οι ”γαλαζοκίτρινοι” προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να βρουν το γκολ το οποίο θα τους εξασφάλιζε την πρόκριση, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, η Ομόνοια η οποία προσπαθούσε μέσω αντεπιθέσεων να γίνει απειλητική κατάφερε στο 94ο λεπτό να κερδίσει πέναλτι για χέρι του Ντβάλι σε γύρισμα του Λοΐζου.

Ο Ρομάν Μπεζούς ανέλαβε την εκτέλεση και στο 97ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, σκορ το οποίο έστειλε την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στα ημιτελικά του θεσμού !

Ταυτότητα αγώνα:

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Ντβάλι, Κρέσπο, Γουίλερ (46′ Σούσιτς), Κοσταντίνοφ, Νταουσβίλι (46′ Σαρφό), Βιγιαφάνιες, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (54′ Κβιλιτάια), Μακέντα.

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Παναγιώτου, Γιούστε, Κίτσος, Koύσουλος, Μπασιρού (72′ Χαραλάμπους), Λοΐζου (90’+9 Μίλετιτς), Παπουλής (79′ Ζαχαρίου), Ανσαριφάρντ (71′ Ανσαριφάρντ), Μπεσεντίν (79′ Μπεζούς).

Σκόρερ: – / Ανσαριφάρντ 12′, 90’+8 Μπεζούς

Κίτρινες: Νταουσβίλι, Κοσταντίνοφ / Koύσουλος, Mπεσεντίν, Mπεζούς, Φαμπιάνο.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Ματέο Μαρκέτι (Ιταλία).

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Λουίτζι Νάσκα (Ιταλία).

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

 


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης