Η Ομόνοια θέλει να ακολουθήσει το… μονόδρομο που έχει μπροστά της για να υλοποιήσει το στόχο για έξοδο στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» θα φιλοξενήσουν αύριο στις 19:00 την Πάφο για το θεσμό του Κυπέλλου και δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο στο μυαλό εκτός από την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και άπαντες στην ομάδα εύχονται να υπάρξει ακόμα ένα παιχνίδι που θα έχει τον ίδιο χαρακτήρα.
Οι συνθήκες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικές. Ο κόσμος φρόντισε να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια και αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων στο γήπεδο της πρωτεύουσας, κάτι το οποίο αναμένεται να βοηθήσει και τους ποδοσφαιριστές να υλοποιήσουν το στόχο τους. Επίσης, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα αφήνει ανοικτή την πρόκριση για την επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1 και η Ομόνοια έχει ως μόνο στόχο τη νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι δεν μετρά το εκτός έδρας γκολ, έτσι αν έχουμε ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ, το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση ή και στα πέναλτι.
Θετικές είναι οι ενδείξεις και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παπουλής, που έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με την ΑΕΚ, αναμένεται να είναι κανονικά στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή, ενώ σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας είναι και ο Άνταμ Μάθιους. Ο Ουαλός ακραίος αμυντικός αναμένεται να ξεκινήσει στο δεξί άκρο. Απ’ εκεί και πέρα, σχεδιάζονται και άλλες αλλαγές από την τεχνική ηγεσία σε σχέση με τους αγώνες πρωταθλήματος που προηγήθηκαν.
Η τεχνική ηγεσία προσπάθησε να κάνει διαχείριση στο ρόστερ, ώστε να μην υπάρξουν απρόσμενες απώλειες για αυτό το παιχνίδι. Θυμίζουμε ότι η απουσία του Κούσουλου είναι δεδομένη, αφού ο διεθνής μέσος του «τριφυλλιού» είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αυριανό αγώνα.
Μένει να δούμε και τις υπόλοιπες αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας για τους παίκτες που θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ομόνοια θα ψάξει τη νίκη-πρόκριση για να εξακολουθήσει να είναι… ζωντανή για έξοδο στην Ευρώπη. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο οι «πράσινοι» κατάφεραν να πετύχουν αυτόν το στόχο με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Κέρδισαν τον Εθνικό Άχνας στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό και κατέκτησαν το τρόπαιο και εξασφάλισαν την έξοδο στην Ευρώπη.
Τα δεδομένα φέτος είναι εντελώς διαφορετικά και σαφώς πιο δύσκολα, αλλά στην Ομόνοια δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο στόχος για κατάκτηση του τροπαίου είναι αδιαπραγμάτευτος.

