HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΟμόνοια: Με καρέ θα σημαδεύει κορυφή

Ομόνοια: Με καρέ θα σημαδεύει κορυφή

Η συνέπεια που έδειξε η Ομόνοια στα τελευταία παιχνίδια είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου της κατά 75%. Μετά τη μόνη ήττα της στο πρωτάθλημα από την Ανόρθωση, η ομάδα του «τριφυλλιού» ήθελε το απόλυτο μέχρι το ντέρμπι κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και μετρά ήδη τρεις σερί επιτυχίες, για πρώτη φορά φέτος. Το Σάββατο οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Καρμιώτισσα στο ΓΣΠ με μόνη επιδίωξη να κλείσουν καρέ επιτυχιών ούτως ώστε να χτυπήσουν κορυφή στο ντέρμπι «αιωνίων».

Το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει άλλη μια δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μία αντίπαλο που… δείχνει δόντια στα τελευταία παιχνίδια, με ενδεικτικές τις νίκες επί του Άρη και της Πάφος FC. Συν τοις άλλοις έχει πικράν πείρα από τον αγώνα του Α’ γύρου στον οποίο έχασε βαθμούς παρότι προηγήθηκε με 3-1, όταν ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Το θετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η Ομόνοια έχει πλέον επίγνωση κινδύνου και προσεγγίζει τον αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα προκειμένου να αποφύγει τις κακοτοπιές. Παράλληλα, η ομάδα δείχνει σταθερή πρόοδο τον τελευταίο καιρό και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαλάσει τη δυναμική που «κτίζει» μέσα από καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα.

Ανεξαρτητα από αυτό πρόκειται για σημαντικές λεπτομέρειες οι οποίες λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τον Κύπριο τεχνικό, ο οποίος καταστρώνει το πλάνο του σε συνεργασία με τον Μιγκέλ Μπεντόγια που θα τον αντικαταστήσει στον πάγκο, καθότι θα εκτίσει ποινή λόγω καρτών. Για τον ίδιο λόγο δεν υπολογίζονται οι Χαραλάμπους, Αλιούμ, ενώ στο απουσιολόγιο προστέθηκε και ο Άνταμ Μάθιους. Ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής παίκτης της Ομόνοιας (σ.σ. πίσω από τον επίσης απόντα Φαμπιάνο) ταλαιπωρείται από μυϊκή κάκωση στο γόνατο και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον τελευταίο αγώνα του 2023.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, είναι δεδομένες τουλάχιστον δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Τη θέση του Ουαλού στο δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Ψάλτης, που τον αντικατέστησε με επιτυχία στους δύο τελευταίους αγώνες. Ο Κύπριος αμυντικός έπαιξε για μία ώρα εναντίον του Οθέλλου και για ένα ημίχρονο στο προηγούμενο παιχνίδι και είχε πολύ καλή παρουσία.

Όσον αφορά στην κορυφή της επίθεσης απόντος του Αλιούμ ο επικρατέστερος για να αγωνιστεί είναι ο Κακουλλής. Κατά τ’ άλλα η εικόνα της ομάδας σε συνδυασμό με την ατομική απόδοση των παικτών που ξεκίνησαν ως βασικοί την περασμένη Κυριακή καθιστά ως απομακρυσμένο το ενδεχόμενο για περαιτέρω αλλαγές. Εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτο, αφού οι επιλογές του κ. Αυγουστή θα εξαρτηθούν και από την τακτική που θα εφαρμόσει.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης