Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την Ομόνοια ολοκληρώθηκε και οι «πράσινοι» πλέον θα προπονούνται στο «Ηλίας Πούλλος». Τα φιλικά που έγιναν στην Πολωνία έχουν προκαλέσει ανησυχία, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι παίκτες έχουν βαρετά πόδια. Ταυτόχρονα, ο Χένινγκ Μπεργκ έκανε πολλές δοκιμές σε πρόσωπα σε μία προσπάθεια να έχουν όλοι οι παίκτες αρκετά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους και την ίδια ώρα να δει σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Στεπίνσκι για περίπου δέκα ημέρες δεν προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο μοναδικός νέος παίκτης, ο Χατζηγιοβάνης, δεν πήγε από την αρχή στην Πολώνια και χρειάζεται όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ακόμη χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.
Πάντως, η προετοιμασία στην Πολωνία άφησε ικανοποιημένο τον Νορβηγό προπονητή, ο οποίος είδε αρκετή όρεξη από τους παίκτες του, αλλά όπως είπε και ο ίδιος υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι στο χέρι του Νορβηγού προπονητή να διορθώσει όλα εκείνα που δεν του άρεσαν και κυρίως στον τρόπο που η ομάδα δέχθηκε κάποια τέρματα στα φιλικά παιχνίδια.
Είναι, επίσης, καθήκον του να βρει τις λύσεις, ώστε η ομάδα στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα να είναι έτοιμη.
Μέχρι τις 24 Ιουλίου θα μεσολαβήσει και το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ Αθηνών την Πέμπτη όπου ουσιαστικά θα είναι και η τελευταία πρόβα για το «τριφύλλι».
Την Πέμπτη, λοιπόν, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο θα μετρήσει τις δυνάμεις της ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα. Ο Νορβηγός προπονητής αναμένει ότι θα υπάρξει βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ενώ δεν αποκλείεται να δείξει και ο ίδιος τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα του αγώνα της 24ης Ιουλίου.
Αν και μέσα από τα φιλικά στην Πολωνία διαφάνηκε πού προσανατολίζεται, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Σαφώς και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι θα στηριχθεί στους περσινούς παίκτες (έτσι και αλλιώς μόνο μία μεταγραφή έγινε), αλλά υπάρχουν δύο-τρία ερωτηματικά για το ποιοι θα αποτελέσουν την πρώτη του ενδεκάδα.
Ανησυχία επικρατεί και στο κεφάλαιο προγραμματισμός που ακόμα δεν έχουν γίνει οι δύο αναμενόμενες μεταγραφές. Επιθετικός και κεντρικός αμυντικός είναι οι παίκτες που θέλει να εντάξει στην ομάδα ο Χένινγκ Μπεργκ. Μέχρι στιγμής υπάρχει νηνεμία και όπως όλα δείχνουν, αυτό θα ισχύσει για αρκετό καιρό ακόμα. Εδώ και αρκετές ημέρες, η ομάδα ψάχνει τους παίκτες που θα αρέσουν στον Νορβηγό προπονητή, αλλά στην παρούσα φάση υπάρχει δυστοκία για διαφόρους λόγους. Πάντως, θα είναι έκπληξη αν πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι υπάρξει ανακοίνωση απόκτησης παίκτη.