Όλα πάνε… φίνα για την Ομόνοια στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ήταν οι κερδισμένοι της 16ης αγωνιστικής, έκαναν επίδειξη δύναμης με τον Ακρίτα Χλώρακας (4-0) και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον την ήττα της Πάφος FC εκθρονίζοντας την από την κορυφή! Πλέον το ζητούμενο για την ομάδα της Λευκωσίας είναι να διατηρηθεί στην κορυφή, εκεί όπου απολαμβάνει τη μοναξιά.
Το «τριφύλλι» ήδη έχει επικεντρωθεί στο ντέρμπι με την ΑΛΕ για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Άλφα Μέγα» στη Λεμεσό την ερχόμενη Παρασκευή στις 19:00.
Ζητούμενο για την ομάδα της Λευκωσίας είναι η 2η διαδοχική νίκη, με την οποία θα διατηρηθεί στην κορυφή, θα αυξήσει τη διαφορά από τις ομάδες που την καταδιώκουν και θα τους βάλει και περαιτέρω πίεση. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ πάντως δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι μία σαφώς επικίνδυνη ομάδα και η Ομόνοια θα πρέπει να παρουσιαστεί με τη δέουσα προσοχή.
Όσον αφορά το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης, δεν υπάρχει καθόλου βιασύνη. Οι κινήσεις που θα γίνουν είναι λίγες και συγκεκριμένες.
Παράλληλα, ένα θέμα που απασχολεί έντονα την ομάδα είναι και οι ανανεώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που λήγουν στο τέλος της σεζόν. Πρόκειται για του Στέφαν Γιόβετιτς, Στέφαν Σίμιτς, Φαμπιάνο, Μουαμέν Τάνκοβιτς, Ματέο Μάριτς (σ.σ. επιλογή ανανέωσης), Γουίλι Σεμέδο, Άλφα Ντιουνκού (σ.σ. επιλογή ανανέωσης), Γιάννη Μασούρα, Σάαντ Αγκουζούλ (σ.σ. δανεικός με επιλογή αγοράς), Νόβιτσα Εράκοβιτς.
Ήδη έχουν ανανεωθεί τα συμβόλαια των Εβάντρο Κόστα και Σενού Κουλιμπαλί.
Από εκεί και πέρα, η Νιγηρία εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, κάτι που σημαίνει ότι η επιστροφή του διεθνούς Νιγηριανού, τερματοφύλακα Φράνσις Ουζόχο θα αργήσει ακόμη περισσότερο. Το ερχόμενο Σάββατο η Νιγηρία θα αντιμετωπίσει την Αλγερία για μια θέση στα ημιτελικά.

