Ο προπονητής της ΑΕΛ, Χόρχε Σίλας, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Λουτσιάνο Μπεμπέ, έχουν καταλήξει στο πλάνο που θα ακολουθήσουν τη νέα σεζόν. Μετά τη φετινή κακή σεζόν για τα δεδομένα του συλλόγου, του χρόνου θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές. Οι «γαλαζοκίτρινοι» τη νέα σεζόν θα θέσουν πρωταγωνιστικούς στόχους και γι’ αυτό οι Σίλας και Μπεμπέ προσπαθούν να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη και η ΑΕΛ να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.
Στόχος θα είναι σίγουρα η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, αλλά και η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Δεδομένου ότι η ομάδα θα «χτιστεί» από την αρχή, γίνεται αντιληπτό ότι θα χρειαστεί κάποιο χρόνο και ιδιαίτερα υπομονή μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Η διοίκηση της ΑΕΛ έχει διαμηνύσει στους Σίλας και Μπεμπέ ότι θα τους στηρίξει και ότι θα τους παρέχει ό,τι χρειαστούν.
Ο Πορτογάλος προπονητής της ΑΕΛ ήδη έχει κάνει την αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού και έχει καταλήξει στο ποιοι υπολογίζονται για τη νέα σεζόν και ποιοι όχι.
Παράλληλα, Μπεμπέ και Σίλας έχουν αρχίσει και το μεταγραφικό σχεδιασμό. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει ενίσχυση σε όλες τος γραμμές της ομάδας. Μάλιστα, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν εντοπίσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και ήδη υπάρχουν προχωρημένες επαφές μαζί τους. Στόχος στην ΑΕΛ είναι η πλειοψηφία των μεταγραφών για τη νέα σεζόν να γίνουν μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.