Advertisement
SliderΤσόρνιγκερ: «Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά»

Τσόρνιγκερ: «Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά»

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η παρουσίαση του νέου προπονητή του Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο Γερμανός προπονητής βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη στο νησί μας και αναμένεται ότι θα αναφερθεί σε όλα που αφορούν τον Απόλλωνα.

Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η μεταξύ μας συμφωνία θα έχει διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2023 και ευχόμαστε στο διάστημα αυτό ο Απόλλωνας να δείξει επιτυχίες. Η επιλογή ήταν εύκολη γιατί είχα δει την πορεία του. Είχαμε επαφή πριν μερικούς μήνες αλλά τότε δεν κατέστη δυνατό. Υπήρχαν δυσκολίες όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και το να πείσουμε τον νέο μας προπονητή για το πλάνο. Είναι από τις συνεργασίας που ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός όπως ο Απόλλωνας μπορεί να αποκομίσει πολλά καθώς οι παραστάσεις του κ. Τσόρνιγκερ σε Γερμανία και Δανία δείχνουν πως άφησε έργο όπου και αν είχε εργαστεί. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του. Θα είμαστε μαζί του στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Ο Γερμανός προπονητής ανέφερε:

«Είναι ωραίο που είμαι εδώ και βλέπω χαρούμενα πρόσωπα. Ελπίζω να είναι έτσι μέχρι και το τέλος του συμβολαίου μας και της συνεργασίας μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά και να μεταφέρω τη φιλοσοφία που διδάχθηκα στη Λειψία και που μεταφέρθηκε στην Λίβερπουλ και τη Σίτι. Δεν ζήτησα από τον Απόλλωνα να συνεργαστούμε αλλά ο Απόλλωνας ζήτησε από εμένα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η δουλειά και να γνωρίσω τους παίκτες αλλά και εκείνοι. Δεν με ξέρουν και πολύ οι παίκτες και είμαι ανοικτός προς όλους για να δουλέψουν και να κερδίσουν μια θέση στην ενδεκάδα».

Σε ότι αφορά την πίεση που υπάρχει στην ομάδα αλλά και γιατί επέλεξε τον Απόλλωνα:

«Δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν. Οι στόχοι είναι δυο και είναι ξεκάθαροι. Πρώτα είναι το conference league και είναι ξεκάθαρος ο στόχος να πάμε μακριά και έπειτα το πρωτάθλημα. Θα τα δώσω όλα και είμαι υπόλογος στον κόσμο της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται με πίστη στο πλάνο της ομάδας. Ήμασταν σε επικοινωνία εδώ και δύο χρόνια. Είχα προτάσεις αλλά αποφάσισα να έρθω εδώ γιατί έδειξαν ότι με θέλουν. Η Κύπρος είναι ο καλύτερος προορισμός για την οικογένεια μου. Θέλω να παλεύω για τίτλους και δεν μου αρέσει να χάνω».

Ο Απόλλωνας πανηγύρισε πρωταθλήματα με Γερμανούς προπονητές: «Η σχολή των προπονητών της Γερμανίας είναι μεγάλη. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το παράδειγμα των προηγούμενων προπονητών. Δεν τους γνωρίζω προσωπικά αλλά τους ξέρω σαν προπονητές. Πάντως όσο καλοί προπονητές και να ήταν οι προπονητές δεν σκόραραν ούτε και ένα τέρμα. Όλα τα πέτυχαν οι παίκτες και όσο καλός και να είναι ένας προπονητής χρειάζεται και τους παίκτες. Και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε. Να έχουμε καλή ομάδα».

Για τον αν θα πρέπει να αναμένουμε πολλά τέρματα: «Με τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε είναι αδύνατο να μην σκοράρεις. Ίσως να έχουμε κάποια θέματα πίσω και θα προσπαθούν να σκοράρουν και οι αντίπαλοι, όμως θα το δουλέψουμε και αυτό».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό: «Είμαστε στη διαδικασία και ψάχνουμε τους σωστούς παίκτες για να αποκτήσουμε. Είναι σημαντικό να δούμε τι έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας. Γυρεύουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους παίκτες. Πέραν απ’ τα σωματικά χαρακτηριστικά ψάχνουμε προσωπικότητες. Παίκτες έξυπνους που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον τρόπο που θα αγωνιστούμε. Ψάχνουμε κεντρικό αμυντικό και επιθετικό αυτή τη στιγμή. Χρειαζόμαστε ενίσχυση. Θα δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε και είναι στο χέρι τους να δουλέψουν και να παλέψουν για ενδεκάδα».

Για τους Χάνσεν και Κλίμεντ τους οποίους γράφτηκαν τα ονόματα: «Δεν τίθεται θέμα για τον Χάνσεν. Προτιμώ νεαρούς παίκτες. Ο Κλίμεντ έχει υπογράψει στην Πολωνία. Μακάρι να μην τον θέλουν και να έρθει δανεικός. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελα».

Για τις ακαδημίες του Απόλλωνα: «Σε βάθος χρόνου πρέπει να ενεργοποιήσουμε την ακαδημία και να τα εντάξουμε στην πρώτη ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα και είναι κάτι που το έμαθα στην Στουτγκάρδη. Θα δούμε κάποιους νεαρούς στην προετοιμασία και όταν υπάρχουν κενά ένεκα Εθνικών. Ο χρόνος που έχει ένας προπονητής είναι πολύ σημαντικός και γι’ αυτό δεν θα πηγαίνω συνεχώς στα Κ11, Κ12, Κ15. Θα γίνει και αυτό αλλά κυρίως από τους βοηθούς μου».

Για τους συνεργάτες του: 

«Ο Μολινάρι είναι ο πρώτος βοηθός μου. Ήμουν συμπαίκτης του. Όλοι όσοι είναι δίπλα μου έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες. Είναι δουλειά του η ανάλυση. Ψάχνουμε και ένα Κύπριο βοηθό για να έρθει στο τιμ. Όλο το τιμ είναι επαγγελματίες».

Για την αυτοπεποίθηση που έχει: «Είμαστε πολύ καλοί στην βιομηχανία των αυτοκινήτων στην Γερμανία και ίσως αυτό να είναι ο λόγος που έχουμε αυτοπεποίθηση. Όταν ο Θεός μοίραζε αυτοπεποίθηση ήμουν κοντά και πήρα πολλή. Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να απολαμβάνει ο κόσμος το παιχνίδι. Να είναι χαρούμενος και με το αποτέλεσμα και με την απόδοση. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία οι φίλαθλοι πάνε τουαλέτα ή στην καντίνα για ένα χοτ ντογκ και χάνουν την μοναδική θεαματική στιγμή στο 90λεπτο. Αυτό δεν θα γίνει με εμάς, σας το λέω στα σίγουρα. Αν δεν βγει το αποτέλεσμα θα κάνουμε πάντα ανάλυση για το τι πήγε λάθος. Θέλω να δουλέψω με τον κάθε παίκτη και να εξελιχθεί με βάση τις δυνατότητες του και όχι να του επιβάλω τι να κάνει».

Για τον αριθμό των μεταγραφών και αν θα είναι 10: «Δεν περιμένω 10 μεταγραφές, είναι πολλές».

Για το αν το μπάτζετ είναι αρκετό: «Είναι πάντα λίγο δύσκολο. Οι παίκτες που βλέπουμε ψάχνουν να πάνε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, όμως σε κάποια φάση πρέπει να υπογράψουν. Δεν θα πάνε όλοι εκεί και θα γυρίσουν να δουν άλλες ομάδες. Έχουμε το δίχτυο και τις γνωριμίες. Θα μπορούσα να κτίσω ήδη την ομάδα με τις προτάσεις που είχαμε όμως δεν έχει να κάνει με την ποσότητα των μεταγραφών αλλά την ποιότητα. Επίσης η πανδημία έχει αλλάξει αρκετά πράγματα. Πρέπει να αναγνωρίσουν και οι παίκτες πως θα μειωθούν οι μισθοί. Πάντως στην Κύπρο αντιλαμβάνομαι το μπάτζετ μας είναι πολύ καλό και ίσως και ψηλότερο από την μέση ομάδα στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας».

 

 

• Το κείμενο ανανεώνεται

Αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.
Ακολουθήστε μας στο Google News.

Picture1 1

 

 

png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAANoAAACWAQMAAACCSQSPAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABpJREFUWMPtwQENAAAAwiD7p7bHBwwAAAAg7RD+AAGXD7BoAAAAAElFTkSuQmCC

Μα, ακόμα να τον πιστέψετε ;

Ο Τιμούρ ανανέωσε και έμεινε για άλλα 2 χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του. Και...
png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAANoAAACWAQMAAACCSQSPAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABpJREFUWMPtwQENAAAAwiD7p7bHBwwAAAAg7RD+AAGXD7BoAAAAAElFTkSuQmCC

Ο… Μιξ, θέλει και τα ”ξιδάτα” του !

Όπως σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει, ο Αμερικανός, Μιξ Ντίσκερουντ, προβάρει τα πράσινα και θεωρείται ήδη...
png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAANoAAACWAQMAAACCSQSPAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABpJREFUWMPtwQENAAAAwiD7p7bHBwwAAAAg7RD+AAGXD7BoAAAAAElFTkSuQmCC

Έρχονται τα ”μπαμ” !

Όπως σας ενημερώσαμε και εχθές, η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα μεταγραφικών εξελίξεων και... ανακοινώσεων...
png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAANoAAACWAQMAAACCSQSPAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABpJREFUWMPtwQENAAAAwiD7p7bHBwwAAAAg7RD+AAGXD7BoAAAAAElFTkSuQmCC

Αποκλειστικό: Έστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο o Λάφερτυ!

Μεταμεσονύχτια έκπληξη από την Ανόρθωση για τους φίλους της ομάδας της Αμμοχώστου! Έστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο o...
png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAANoAAACWAQMAAACCSQSPAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABpJREFUWMPtwQENAAAAwiD7p7bHBwwAAAAg7RD+AAGXD7BoAAAAAElFTkSuQmCC

Δίνει 30 εκατ. ευρώ και έναν παίκτη για Λοκατέλι η Γιουβέντους!

Στα ραντάρ της Γιουβέντους βρίσκεται ο Μάνουελ Λοκατέλι! Ο 23χρονος αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους box-to-box...
png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAANoAAACWAQMAAACCSQSPAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABpJREFUWMPtwQENAAAAwiD7p7bHBwwAAAAg7RD+AAGXD7BoAAAAAElFTkSuQmCC

Ισπανία-Πολωνία (εντεκάδες)

Αναλυτικά: ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Γιορέντε, Κόκε, Ρόντρι, Άλμπα, Όλμο, Πέδρι, Μορένο, Μοράτα. ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Γκλικ,...

Κύρια Θέματα

Ακολούθησέ μας

3,161ΥποστηρικτέςΚάντε Like
124ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Ροή