Η Πάφος FC ολοκλήρωσε τη φετινή της μαγική πορεία στο πρωτάθλημα με νίκη επί της ΑΕΚ 2-0, στο πλαίσιο της τελευταίας (10ης) αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Β’ φάσης στο κατάμεστο «Στέλιος Κυριακίδης».
Με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τίμησαν τους πρωταθλητές με pasillo αναγνωρίζοντας την ιστορική επιτυχία της παφιακής ομάδας.
Η Πάφος μπήκε αποφασισμένη και μόλις στο 11’ άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο προσωπικό γκολ του Σούνιτς, ο οποίος με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Η ΑΕΚ απάντησε με ευκαιρία στο 13’ με τον Νάλι, αλλά ο Παπαδούδης κράτησε το μηδέν. Στο 24’ η ομάδα της Λάρνακας άγγιξε την ισοφάριση, όμως ο Σάρλια έσωσε την τελευταία στιγμή πριν σκοράρει ο Τσακόν.
Δύο λεπτά αργότερα η Πάφος είχε δοκάρι σε φάουλ του Σίλβα, ενώ στο 31’ ο Λέδες απείλησε για την ΑΕΚ, με το σουτ του να φεύγει μόλις άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με τους πρωταθλητές να προηγούνται δίκαια με 1-0.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός παρέμεινε ψηλά, με την ΑΕΚ να πιέζει και την Πάφο να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Ο Παπαδούδης είχε ξανά απάντηση σε τελικές προσπάθειες των Τάνκοβιτς, Σολ και Μιλίτσεβιτς.
Στο 67’ ο Κίνα εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από μακρινή απόσταση, νικώντας τον Αλομέροβιτς για το 2-0, με το οποίο σφραγίστηκε η νίκη. Με το τελευταίο σφύριγμα, το γήπεδο σείστηκε από πανηγυρισμούς.