Οι Σπερς επικράτησαν με 115-102 των Σίξερς στο Σαν Αντόνιο, φτάνοντας τις 60 νίκες για πρώτη φορά μετά το 2017 (όταν είχαν σημειώσει 61, ενώ το 2016 είχαν αγγίξει τις 67). Ωστόσο, η επιτυχία αυτή ενδέχεται να αποδειχθεί «Πύρρειος νίκη».
Το μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP, Βίκτορ Γουεμπανιάμα, αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο με χτύπημα στα πλευρά. Η συμμετοχή του στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια της κανονικής περιόδου παραμένει αβέβαιη. Ο «Γουέμπι» μετρά 63 συμμετοχές και αν δεν αγωνιστεί σε τουλάχιστον δύο ακόμη ματς, κινδυνεύει να τεθεί εκτός διεκδίκησης των βραβείων του NBA λόγω του ορίου συμμετοχών. Πριν αποχωρήσει, πρόλαβε να σημειώσει 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 μπλοκ σε μόλις 15:40 λεπτά συμμετοχής.
Για τους νικητές, ο Στεφόν Καστλ ολοκλήρωσε το ματς με τριπλ-νταμπλ (19 π., 13 ασ., 10 ριμπ.), ενώ ο ρούκι Ντίλαν Χάρπερ πρόσθεσε 17 πόντους. Από την πλευρά των Σίξερς, ο Τζοέλ Εμπίντ είχε 34 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Πολ Τζορτζ πρόσθεσε 16, ενώ ο Ταϊρίς Μάξεϊ περιορίστηκε στους 15 (έναντι των 28.5 που έχει ως μέσο όρο φέτος). Με αυτή την ήττα, οι Σίξερς έπεσαν στην 7η θέση της Ανατολής, όπου ισοβαθμούν με Χόρνετς και Μάτζικ, απέχοντας μόλις μισό παιχνίδι από τους έκτους Ράπτορς.
Μυθικός Γιόκιτς και ένατη σερί νίκη για τους Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε πάλι το… θαύμα του, οδηγώντας τους Νάγκετς σε μια δύσκολη νίκη με 137-132 επί των Μπλέιζερς στην παράταση. Αυτή ήταν η ένατη συνεχόμενη επιτυχία για το Ντένβερ, που πλέον ανέβηκε στην 3η θέση της Δύσης, προσπερνώντας τους Λέικερς κατά μισό παιχνίδι.
Αν και ο Γιόκιτς έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο τέλος της κανονικής διάρκειας με δύο συνεχόμενα άστοχα σουτ, στην παράταση ήταν ασταμάτητος. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με ένα μεγαλειώδες τριπλ-νταμπλ: 35 πόντοι (15/31 σουτ), 14 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 μπλοκ.
Σημαντική ήταν και η προσφορά του Άαρον Γκόρντον με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, καθώς και του Τζαμάλ Μάρεϊ με 20 πόντους και 7 ασίστ. Για τους Μπλέιζερς, που παλεύουν για την 8η θέση, ξεχώρισαν ο Τουμάνι Καμαρά (30 π.), ο Ντένι Αβντίγια (26 π. με 13/14 βολές) και ο Τζρου Χόλιντεϊ (19 π., 11 ασ.).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Χοκς-Νικς 105-108
Μάτζικ-Πίστονς 123-107
Γκρίζλις-Καβαλίερς 126-142
Νάγκετς-Μπλέιζερς 137-132 (κ.α. 125-125)
Σπερς-Σίξερς 115-102

