HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΜπεργκ: Κομίζει τη φλόγα που ξυπνά ξανά το συναίσθημα

Μπεργκ: Κομίζει τη φλόγα που ξυπνά ξανά το συναίσθημα

Αποδείχθηκε δύσκολο για την Ομόνοια να βρει αντικαταστάτη του Χένινγκ Μπεργκ. Για να αναδιατυπώσουμε, κάποιο που να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο «μετά» έτσι ώστε να διατηρήσει την Ομόνοια στο level που προστάζει η ιστορία. Με άλλα λόγια ισάξιος αντικαταστάτης του Νορβηγού δεν βρέθηκε.

Οι «πράσινοι» δοκίμασαν διάφορους τρόπους. Έπαιξαν το χαρτί της εντοπιότητας (Σωφρόνης Αυγουστή), της εμπειρίας (Νιλ Λένον, Γιάννης Αναστασίου), του… ξυστού (Γιανίκ Φερέρα Κιέτιλ Ρέκνταλ), αλλά τίποτα δεν τους βγήκε.

«Δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση. Όταν έμαθα πως η Ομόνοια ενδιαφέρεται για μένα ήμουν θετικός και όπως είπα διατηρώ καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη φορά. Χωρίς αμφιβολία είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα. Δούλεψα σε πολλές ομάδες όμως αυτό που κάναμε μαζί εδώ στην Ομόνοια την τελευταία φορά ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Υπάρχουν απαιτήσεις και την ίδια στιγμή προτιμώ να έχω αυτές τις απαιτήσεις παρά να δουλεύω χωρίς το συναίσθημα»

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Νορβηγός στη συνέντευξη του. Ο συγκεκριμένος δεν ξέρει να χαϊδεύει αυτιά. Αυτά που λέει είναι πηγαία.

Έρχεται να δουλέψει σε ένα ιδιαίτερο γι’ αυτόν μέρος και νοιώθει δεμένος με αυτό. Έχει ένα βραχυπρόθεσμο –ναι βραχυπρόθεσμο- όραμα.

Να επαναφέρει την Ομόνοια στο επίπεδο που θέλει ο κόσμος της. Όσοι ξέρουν πως λειτουργεί, είναι σίγουροι ότι διαθέτει και την αποφασιστικότητά να το πετύχει.

Η προηγούμενη του θητεία στους «πράσινους» υπήρξε εντυπωσιακή σε χρονική περίοδο που εκτείνεται σχεδόν σε μια τριετία (6 .6.2019. – 28.2.22)

Είδαμε πώς αξιοποίησε το ταλέντο, πώς έδωσε ξεκάθαρη δομή και ταυτότητα σε μια νέα ομάδα (έγιναν πολλές μεταγραφές). Την πρώτη χρονιά τερμάτισε πρώτη και τη δεύτερη πήρε το πρωτάθλημα. Θιασώτης του οργανωμένου ποδοσφαίρου …μέχρι παρεξήγησης θεωρείται μετρ στο κομμάτι της τακτικής.

Είναι αυστηρός και συνήθως δίκαιος. Υποδεικνύει αυτό που θέλει στους παίκτες του και δίνει τεράστια σημασία στους νέους που θέλει να τους δει να ανοίγουν τα φτερά τους.

Οι παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί άλλωστε έχουν να λένε για το πόσο καλύτεροι έγιναν ακούγοντας τις συμβουλές του, βλέποντάς τον να εργάζεται και να μοχθεί για το καλό της ομάδας.

Ξεκάθαρος, ειλικρινής, αφοσιωμένος, εργατικός, λέει το ρεζουμέ.. Το ποδόσφαιρο είναι το χόμπι του, ο έρωτας του. Ο Χένιγκ Μπεργκ όμως, επειδή είναι προπονητής νικητής, κομίζει ένα πάθος και μια φρεσκάδα, που τελικό στόχο έχει να ξυπνήσει ξανά το συναίσθημα. Αυτό θα κάνει τη διαφορά στην Ομόνοια.

Στόχος του είναι κάνει ξανά την Ομόνοια ανταγωνιστική και διεκδικήτρια τίτλων (τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια όχι απλώς δεν πήρε τίτλο, αλλά ούτε καν τον διεκδίκησε).

Να θυμίσει ακόμη την πρώτη του θητεία στον πάγκο. Και ακόμη και αν δεν έρθει φέτος το πρωτάθλημα, να υπάρξει μία σεζόν που θα μυρίζει Ομόνοια. Μια σεζόν που οι « πράσινοι » θα έχουν επιστρέψει!

Είτε πετύχει ο Χένινγκ Μπεργκ είτε όχι, το δεδομένο είναι ένα: Επί τέλους υπάρχει ένας προπονητής που έχει το ειδικό βάρος να επιβληθεί στα αποδυτήρια και να επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά τίτλου. Το ποδοσφαιρικό του πάθος επιστρέφει στον πράσινο πλανήτη.

Ο Νορβηγός ταυτισμένος με τον κόσμο δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτό που -ξέρει ότι- μπορεί να καταφέρει η Ομόνοια.

Π.Π.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης