ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜαδριλένικο ντέρμπι βαθμών και γοήτρου

Μαδριλένικο ντέρμπι βαθμών και γοήτρου

Η ισπανική πρωτεύουσα ζει και αναπνέει για το μεγάλο μαδριλένικο ντέρμπι, με τη Ρεάλ να υποδέχεται την Ατλέτικο στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα. Η σύγκρουση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» χαρακτηρίζεται κομβική και για τους δύο «μονομάχους». Οι «μερένχες», στη 2η θέση με 66 βαθμούς, βρίσκονται στο -4 από την κορυφή και καίγονται για το τρίποντο που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» στο κυνήγι του τίτλου. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε (57 β.) ψάχνει το μεγάλο διπλό για να μειώσει τη διαφορά από τη συμπολίτισσα και να μείνει σε τροχιά διεκδίκησης της 2ης θέσης.

Την ίδια ώρα, η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα των 70 βαθμών αναμένεται να έχει θεωρητικά εύκολο έργο. Οι «μπλαουγκράνα» φιλοξενούν τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Καμπ Νόου», με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Γουέμπλεϊ και Τάιν-Γουέαρ «φλέγονται»

Η Αγγλία κινείται σε ρυθμούς Λιγκ Καπ, αλλά και στο κλίμα του παραδοσιακού ντέρμπι του Τάιν-Γουέαρ. Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι διασταυρώνουν τα ξίφη τους αύριο (18:30) στον τελικό, στο εμβληματικό «Γουέμπλεϊ», με φόντο την πρώτη κούπα της σεζόν, το Λιγκ Καπ.

Η Σίτι, πολυνίκης του θεσμού, κυνηγά το 9ο τρόπαιο της ιστορίας της, ενώ οι «κανονιέρηδες» στοχεύουν στην 3η δική τους κατάκτηση.

Ωστόσο η δράση δεν περιορίζεται στο Λονδίνο. Το ντέρμπι ανάμεσα σε Νιούκαστλ και Σάντερλαντ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» κλέβει την παράσταση από την 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο παθιασμένα και έντονα παιχνίδια στο Νησί. Οι «Καρακάξες» (42 β.) και οι «Μαύρες Γάτες» (40 β.) δεν μονομαχούν μόνο για το γόητρο, αλλά και για την ευρωπαϊκή προοπτική.

Ιταλία: «Νερατζούρι» σε ναρκοπέδιο

Η 30ή αγωνιστική της Σέριε Α κρύβει παγίδες για τους πρωτοπόρους. Η Ίντερ, που οδηγεί την κούρσα με 68 βαθμούς, δοκιμάζεται στο «Αρτέμιο Φράνκι» με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Την ίδια ώρα, η Μίλαν παραμονεύει! Οι 2οι «ροσονέρι», έχοντας 60 βαθμούς, φιλοξενούν την Τορίνο στο «Σαν Σίρο» με μοναδικό στόχο το τρίποντο. Με τη διαφορά από την κορυφή στους 8 βαθμούς, η ομάδα του Μιλάνου δεν έχει περιθώρια για απώλειες, ελπίζοντας σε «δώρο» από τους «βιόλα» για να ξαναμπεί γερά στο παιχνίδι του τίτλου.

Γερμανία: Επιχείρηση «αντίδραση»

Η 27η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα βρίσκει την Μπάγερν Μονάχου σε αναζήτηση άμεσης απάντησης. Μετά την ισοπαλία (1-1) με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, οι Βαυαροί επιστρέφουν στην «Αλιάντς Αρίνα» με μοναδικό στόχο τη νίκη κόντρα στην επικίνδυνη Ουνιόν Βερολίνου, ώστε να διατηρηθούν άνετοι στην κορυφή.

Την ίδια ώρα, η μάχη για τα εισιτήρια του Τσάμπιονς Λιγκ έχει μετατραπεί σε πραγματικό θρίλερ. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής περιλαμβάνει τη μεγάλη σύγκρουση στη «Ρεντ Μπουλ Αρίνα» ανάμεσα σε Λειψία και Χόφενχαϊμ, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται το Αμβούργο στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Εκτός έδρας δοκιμασίες περιμένουν τη Στουτγκάρδη και την Μπάγερ Λεβερκούζεν, οι οποίες φιλοξενούνται από Άουγκσμπουργκ και Χάιντενχαϊμ, αντίστοιχα.

Γαλλία: Αποστολή στη Νίκαια

Η Παρί Σεν Ζερμέν δοκιμάζεται στην έδρα της Νις για την 27η αγωνιστική της Λιγκ 1. Οι πρωτοπόροι Παριζιάνοι θέλουν τη νίκη μετά την εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Μονακό.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης