Ολυμπιακός και Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα τεθούν το απόγευμα (17:00, Cytavision Sports2 HD) αντιμέτωποι στο Μακάρειο σε αγώνα τεράστιας σημασίας στην κοινή τους προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού. Οι δύο ομάδες έχουν από 22 βαθμούς και βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη, με τους «βυσσινί» να είναι στην 6η θέση του δεύτερου γκρουπ και τους «μαυροπράσινους» στην 7η.
Ως εκ τούτου, η αναμέτρηση είναι μονής επιλογής, αφού ο χαμένος θα βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, παρότι υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος. Ο αγώνας προσφέρεται και για ψυχολογικά οφέλη, αφού εάν προκύψει νικητής, θα πάρει και «ένεση» ηθικού για τη συνέχεια.
Με αυτά τα δεδομένα, ο Μάκης Σεργίδης και ο Μαρίνος Σατσιάς καταστρώνουν το πλάνο τους με αποκλειστικό στόχο να χτυπήσουν το τρίποντο.
Από αγωνιστικής άποψης ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει τον Ψύχα, ο οποίος ταλαιπωρείται από μυικό πρόβλημα που αποκόμισε στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ. Η κατάσταση του Κυπριου επιθετικού θα αξιολογείται καθημερινά για να καθοριστεί ο χρόνος που θα μείνει εκτός δράσης. Αντίθετα, ο τραυματισμός του Βαγγέλη Κυριάκου δεν εμπνέει ανησυχία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, όμως πιθανό να μείνει στον πάγκο.
Ως εκ τούτου, ο κ. Σεργίδης αναμένεται να προβεί τουλάχιστον σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου, με τους Ιωάννου και Πεχλιβάνη να είναι οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες.
Όσον αφορά στην ομάδα του Παραλιμνίου, προέρχεται από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα με κακές εμφανίσεις και θα επιδιώξει να δώσει τέλος στον κατήφορο κόντρα σε έναν αντίπαλο που κέρδισε δύο φορές στην τρέχουσα σεζόν.
Ο κ. Σατσιάς αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας, ούτως ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Εκτιμάται ότι θα επανέλθει στο κέντρο της άμυνας ο Έχμαν και θα μείνει στον πάγκο ο Πολυκάρπου, ενώ θέση στα μετόπισθεν διεκδικούν και οι Γκόρσια, Κοτσώνης. Κατσιάρης και Βούκσεβιτς διεκδικούν με αξιώσεις φανέλα βασικού, ενώ στην επίθεση μάλλον θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Ντιαβαρά και οι Ρουσιάς, Βουτσένοβιτς, Φερνάντες θα συνθέτουν την τριάδα.

