Advertisement
ΚΥΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΟΑ-Αυγενάκης: Συζήτηση για το πρωτόκολλο

ΚΟΑ-Αυγενάκης: Συζήτηση για το πρωτόκολλο

Την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας σε θέματα αθλητισμού μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρης Αυγενάκης, σε σημερινή συνάντησή τους.

Τον κ. Αυγενάκη υποδέχτηκε στα γραφεία του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, και ακολούθως ο επικεφαλής του ελληνικού αθλητισμού μαζί με τους συνεργάτες του, παρακάθισε σε ειδική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, στην οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τη συνέχιση της ανταλλαγής αθλητών για προετοιμασία, τη συμμετοχή αθλητών στις αγωνιστικές ημερίδες των δύο χωρών, τα μέτρα κατά του COVID 19, καθώς και άλλα θέματα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ειδική συνεδρία, ο κ. Μιχαηλίδης αφού σύστησε τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού, είπε ότι «αισθάνομαι την ανάγκη, στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη, να ευχαριστήσω το ελληνικό κράτος, για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση στην Κύπρο και να διαβεβαιώσω πως αξιοποιούμε πλήρως το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας, αλλά και τη συνεργασία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Το πρωτόκολλο συνεργασίας δουλεύει πάρα πολύ καλά και την επόμενη χρονιά θα δουλέψουμε μαζί για να το ανανεώσουμε. Έχουμε κάποιες σκέψεις και θα σας τις αναλύσουμε. Χαιρόμαστε πολύ που σας έχουμε μαζί εδώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Αυγενάκης είπε, στην αρχική του τοποθέτηση είπε ότι δίνουν μεγάλο βάρος στα θέματα του αθλητισμού, της υποδομής, της εξυγίανσης και φυσικά της συνεργασίας.

«Χαίρομαι που το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων έχει φέρει αποτέλεσμα. Ωστόσο, όμως είμαι βέβαιος πως αν δουλέψουμε σωστά και πλέον ν δούμε την κρίση που περνάει όλη η υφήλιος με το κορωνοϊό, την επόμενη περίοδο να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό το νέο μνημόνιο συνεργασίας που θα συνάψουμε», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ήταν πολύ μεγάλη τιμή που υποδέχτηκαν σήμερα στον ΚΟΑ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας Λευτέρη Αυγενάκη.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά την ειδική συνεδρία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και σημείωσε ότι «νιώθω ότι φεύγουμε σοφότεροι από αυτή τη συνάντηση».

«Πολύ σύντομα θα συναντηθούμε και στην Ελλάδα. Πρόθεση να ανανεώσουμε την ήδη δεδομένη συνεργασία μας. Στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη χαιρετίζουμε την στήριξη, την αμέριστη συμπαράσταση της μητέρας πατρίδας προς τον αθλητισμό του τόπου μας και ιδιαίτερα μετά τα πολύ δύσκολα χρόνια που είχαμε μετά το 1974, η Ελλάδα μας συμπαραστάθηκε πλήρως. Η σχέση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

Ελπίζουμε, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, «η συνεργασία να είναι ωφέλιμη και για τις δύο χώρες μας, ούτως ώστε ο αθλητισμός, που βγάζει πολλή υγεία, να συνεχίσει να ευχαριστεί τον κόσμο».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, σε δηλώσεις του είπε ότι «είχα την τύχη, τη χαρά, να βρεθώ σήμερα στα γραφεία του ΚΟΑ, αλλά και να βρεθώ ξανά με τον αγαπητό φίλο και Πρόεδρο του ΚΟΑ και με όλα τα μέλη της Διοικήσεως».

«Και είναι χαρά αλλά και πραγματικά, τιμή για τον Έλληνα Υπουργό Αθλητισμού να επισφραγίζεται μια σχέση πολλών ετών μεταξύ των δύο κρατών, των δύο λαών, αλλά και στα θέματα του αθλητισμού πιο ισχυρά, πιο δυνατά και κυρίως πιο αποτελεσματικά και πιο ωφέλημα τόσο για τη δική μας αθλητική κοινότητα όσο και για την αθλητική κοινότητα της Κύπρου, όπου μια μακρά περίοδο αγκαλιασμένοι και μονοιασμένοι έδιναν το δυναμικό παρών στις Ολυμπιακές διοργανώσεις», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «βλέπω εδώ στην αίθουσα, να απεικονίζεται Κύπριος Ολυμπιονίκη (Στέλιος Κυριακίδης), αλλά συνάμα όμως με την φανέλα που λέει πάνω Greece. Αυτό είναι ένα δείγμα, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας που επιβεβαιώνει και με αυτό τον τρόπο ότι οι σχέσεις των δύο λαών είναι στενές, είμαστε αδέλφια και χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα επιβεβαιώνεται και σε θέματα αθλητισμού, αυτή η στενότατη συνεργασία».

«Μιλήσαμε για πάρα πολλά ζητήματα. Για τον τρόπο που αξιολογούμε και πλέον χρηματοδοτούμε τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας μας, που εκεί η συνεργασία μας είναι στενή για τα στοιχεία που εμείς έχουμε ήδη ενεργοποιήσει και που εσείς προσαρμόζετε. Και χαιρόμαστε για την μετεξέλιξη αυτού του μοντέλου, το οποίο ξεκινήσαμε δειλά-δειλά την προηγούμενη περίοδο εμείς στην Ελλάδα, μετρήσιμα στοιχεία, εικόνα αξιολόγησης πλέον όλων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας και χρηματοδότησης βάσης των αποτελεσμάτων αυτής της ανάλυσης», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, παράλληλα ότι «θα συνεργαστούμε στενά και χαίρομαι πάρα πολύ που συμφωνήσατε για το θέμα των χειραγωγημένων παιχνιδιών».

«Πολλές χώρες συμφώνησαν στη σύμβαση Macolin , αλλά ελάχιστες ήταν οι χώρες που ενεργοποίησαν αυτήν και βεβαίως έχει γίνει νόμος του κράτους, των δύο κρατών και που σύντομα θα λειτουργεί και σε μας στη χώρα μας, η πλατφόρμα η σχετική που με τη συνεργασία μας είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλει στον περιορισμό – θα θέλαμε πάρα πολύ να πούμε στην εξάλειψη, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές- των χειραγωγημένων παιχνιδιών», σημείωσε.

Όπως είπε, για τα θέματα αντιντόπινγκ «επίσης η συνεργασία μας είναι στενή, γιατί νομίζουμε ότι οι δύο μαζί μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερο πράγματα σε μια σύγχρονη μάστιγα που δυστυχώς δημιουργεί προβλήματα και στα μικρά παιδιά, ηλικίας Δημοτικού».

«Συνεργαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και για άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξυγίανση, ενεργοποίηση ακόμα περισσότερων δυνάμεων γύρω από τον αθλητισμό, μια και πιστεύουμε ακράδαντα, επιβεβαιώθηκε και στη συζήτηση μας νωρίτερα, ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει λαούς, να ενώσει κόσμο, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και κυρίως να ακουμπήσει τη νέα γενιά , που μπορεί να μη μπορεί να λάβει ή να μη θέλει να λάβει πολλά μηνύματα, αλλά όταν μιλάς με τη γλώσσα του αθλητισμού, εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και η κινητοποίηση δυνάμεων της νεολαίας είναι πολύ περισσότερες και με πολύ περισσότερα αποτελέσματα», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ αποδέχτηκαν πρόσκληση να μεταβούν στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη το συντομότερο, και να συζητήσουν και άλλα ζητήματα, όπως είναι το πεδίο, το περιβάλλον των προπονητών .

Στο Ηράκλειο, ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΚΟΑ να παρευρεθούν και να εγκαινιάσουν μαζί νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου , βόλεϊ, μπάσκετ, τένις, «και βεβαίως να επικαιροποιήσουμε και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που εκ των πραγμάτων δουλεύει , λειτουργεί αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό, ακόμη πιο λειτουργικό, αλλά και πιο ωφέλιμο για τα μέλη της αθλητικής κοινότητας των δύο χωρών».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ, νιώθω βαθιά συγκίνηση και ευλογία που είμαι εδώ στα γραφεία του ΚΟΑ, αλλά από την άλλη που γνωρίζω και εμπλουτίζω τον πραγματικό και ειλικρινή κατάλογο των φίλων», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ έδωσε ένα συμβολικό δώρο στον κ. Αυγενάκη για να θυμάται, όπως είπε, την παρουσία του στον ΚΟΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕΌλες οι αθλητικές ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy .
Ακολουθήστε μας και στο Google News


Κύρια Θέματα

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε η Λίβερπουλ

Σε τροχιά κορυφής παρέμεινε η Λίβερπουλ, που κέρδισε δύσκολα τη Σέφιλντ με 2-1 κι έπιασε στην 1η θέση την Έβερτον, που έχει ένα ματς...

Ανέβηκε πρώτη και περιμένει η Παρί

Η Παρί κέρδισε εύκολα με 4-0 την Ντιζόν, πέρασε στην πρώτη θέση και περιμένει να δει τι θα κάνει η Λιλ. Στο 3ο μόλις λεπτό,...

Άλλα δύο κρούσματα στον Απόλλωνα, αναβάλλεται το ματς με Λαμία

Μετά τα τεστ, στα οποία υποβάλλονται οι παίκτες για τον κοροναϊό βρέθηκαν δυο νέα κρούσματα στον Απόλλωνα και έτσι οι παίκτες έχουν μπει ήδη...

ΠΑΟ: Μηδέν νίκες!

Βαριά... άρρωστος ο Παναθηναϊκός που δεν κέρδισε ούτε τον Βόλο στο ΟΑΚΑ(1-1), έχοντας προηγηθεί με τον Καρλίτος στο 56'. Έχασε και πέναλτι ο επιθετικός...

Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Εϊμπάρ

Την μεγάλη έκπληξη της 6ης αγωνιστικής στην La Liga έκανε η Εϊμπάρ που κατέβαλλε με 1-0 μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την Σεβίλλη. Ο Κίκε...

Όλα μηδέν στο «Ολντ Τράφορντ»

Ισόπαλες χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Γιουνάιτεντ και Τσέλσι και βγήκαν χαμένες και οι δύο. Τραγικό ματς στο πρώτο μισάωρο, με τους Φερνάντες και Πούλισικ να τεστάρουν...

Ακολούθησέ μας

1,742ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Ροή

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε η Λίβερπουλ

Σε τροχιά κορυφής παρέμεινε η Λίβερπουλ, που κέρδισε δύσκολα τη Σέφιλντ με 2-1 κι έπιασε στην 1η θέση την Έβερτον, που έχει ένα ματς...

Ανέβηκε πρώτη και περιμένει η Παρί

Η Παρί κέρδισε εύκολα με 4-0 την Ντιζόν, πέρασε στην πρώτη θέση και περιμένει να δει τι θα κάνει η Λιλ. Στο 3ο μόλις λεπτό,...

Άλλα δύο κρούσματα στον Απόλλωνα, αναβάλλεται το ματς με Λαμία

Μετά τα τεστ, στα οποία υποβάλλονται οι παίκτες για τον κοροναϊό βρέθηκαν δυο νέα κρούσματα στον Απόλλωνα και έτσι οι παίκτες έχουν μπει ήδη...

ΠΑΟ: Μηδέν νίκες!

Βαριά... άρρωστος ο Παναθηναϊκός που δεν κέρδισε ούτε τον Βόλο στο ΟΑΚΑ(1-1), έχοντας προηγηθεί με τον Καρλίτος στο 56'. Έχασε και πέναλτι ο επιθετικός...

Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Εϊμπάρ

Την μεγάλη έκπληξη της 6ης αγωνιστικής στην La Liga έκανε η Εϊμπάρ που κατέβαλλε με 1-0 μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την Σεβίλλη. Ο Κίκε...