Τον χαρακτήρα «τελικού» έχει για τον Ακρίτα Χλώρακας ο σημερινός (17:00) αγώνας με την Ανόρθωση στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες άμεσα, έτσι ώστε να πάρουν βαθμολογικές ανάσες ενόψει και της δύσκολης συνέχεια. Ο Ακρίτας Χλώρακας προέρχεται από τέσσερις απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε δεινή θέση όσον αφορά την παραμονή.
Ειδικά σήμερα απέναντι στην Ανόρθωση, μία ομάδα που επίσης δίνει μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού, η ομάδα της Χλώρακας καλείται να βγάλει αντίδραση. Διότι σε περίπτωση νέας ήττας τότε θα βρεθεί σε ακόμη πιο δεινή θέση.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον Ακρίτα μετά το αρνητικό σερί το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα έχει δεχτεί 12 γκολ και έχει πετύχει μόλις ένα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που έχει χάσει. Βέβαια ελαφρυντικό αποτελεί το γεγονός ότι στα συγκεκριμένα παιχνίδια είχε αντιμετωπίσει Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνα.
Πλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομάδες περίπου στα μέτρα της. Απομένουν επτά αγώνες μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Τα τέσσερα είναι με ομάδες που δίνουν μάχη για παραμονή και τα υπόλοιπα τρία με διεκδικήτριες του τίτλου.

