«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Πέρισιτς υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο», έγραφε σε ανακοίνωση της στο Χ η Τότεναμ, τον Σεπτέμβριο του 2023. Στην εκκίνηση της δεύτερης σεζόν του στο Λονδίνο ο Κροάτης υπέστη τον πιο σοβαρό τραυματισμό. Το διαλυμένο του γόνατο θα τον άφηνε εκτός δράσης για περισσότερο από έξι μήνες και η Χάιντουκ εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία για τον φέρει πίσω στο Σπλιτ. Την πόλη όπου γεννήθηκε, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, όμως δεν είχε καταγράψει ποτέ επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Έπρεπε να περιμένει 18 ολόκληρα χρόνια για να συμβεί αυτό και το έκανε αφιλοκερδώς.
Το συμβόλαιο του περιλάμβανε μισθό ενός ευρώ (!), αφού τα οικονομικά προβλήματα ήταν αρκετά και ο ίδιος ακόμη ανενεργός λόγω του τραυματισμού. Τέτοια ήταν η αγάπη του για τον σύλλογο. Επέστρεψε για να τον οδηγήσει στο πρωτάθλημα παρέα με τους Ράκιτιτς και Λιβάγια και ταυτόχρονα να κλέψει όσο περισσότερο χρόνο ποδοσφαιρικής «ζωής» γίνεται. Διότι η επάνοδος στα γήπεδα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη για ένα κορμί 35χρονου. Ήταν όμως τέτοια η επιθυμία του να βοηθήσει τη Χάιντουκ, που πρόλαβε επτά παιχνίδια στο φινάλε της σεζόν 2023/24 και σκόραρε μία φορά πρωτάθλημα δεν κατάφερε να πάρει, άφησε όμως πίσω τον τραυματισμό και έβαλε πίσω στις ράγες την «εκτροχιασμένη» καριέρα του.
Το καλοκαίρι εκείνο ο Γιούρε Ιβάνκοβιτς αποχώρησε από τον πάγκο και τη δουλειά ανέλαβε ο Τζενάρο Γκατούζο. Στα πλάνα του Ιταλού δεν ήταν ο Πέρισιτς και αυτό φάνηκε από την περιπέτεια της Χάιντουκ στα προκριματικά του Conference League. Ο μεν παίκτης δεν συμφωνούσε με τον τρόπο δουλειάς, ο δε Ιταλός δεν ήθελε και πολύ για να αρπαχτεί μαζί του και μετά από ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή στα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια τον έθεσε οριστικά εκτός ομάδας. Μία ημέρα πριν την αναμέτρηση με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στα μέσα του Αυγούστου.
Ήταν η αρχή του τέλους για τον λατρεμένο από όλο τον κροατικό λαό ποδοσφαιριστή. Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ανεπανάληπτης πορείας της «Χρβάτσκα» τερμάτισε με τον χειρότερο τρόπο το συμβόλαιο και έμεινε ελεύθερος. Επιθυμία του να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο. Ένιωθε ανταγωνιστικός και γι’ αυτό απέρριψε προτάσεις από χαμηλότερης ποιότητας πρωταθλήματα. Δικαιώθηκε για την υπομονή του, αφού στην μεταγραφική περίοδο ελεύθερων ποδοσφαιριστών τον προσέγγισε η Αϊντχόφεν. Τι καλύτερο για τον ίδιο να αγωνιστεί στην Eredivisie, ένα πρωτάθλημα χαμηλότερων στροφών, πανομοιότυπο όμως με την Bundesliga στην οποία είχε πάρει τα πάντα με την Μπάγερν.
Δικαίωμα συμμετοχής στη league phase του Champions League δεν είχε λόγω… Χάιντουκ. Αυτό λειτούργησε προς όφελός του, αλλά και προς όφελος της ομάδας. Κέρδισε θέση βασικού πολύ γρήγορα και τη δεδομένη χρονική στιγμή μετράει έξι γκολ και οκτώ ασίστ σε 22 εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα. Σε ηλικία 36 χρονών, είναι εκ των πρωταγωνιστών στους 52 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει η δεύτερη στην Eredivisie Αϊντχόφεν και τα 71 γκολ ενεργητικό μόνο στο πρωτάθλημα! Ο Άγιαξ είναι πρώτος με δύο βαθμούς περισσότερους και 22 γκολ λιγότερα στην επίθεση.
Στο πρώτο μισό ο Πέρισιτς έβλεπε από τις κερκίδες του «Φίλιπς Στέιντιον» τους αγώνες του Champions League και την προσπάθεια της Αϊντχόφεν. Η συγκομιδή των 14 βαθμών την έβαλε στην κληρωτίδα των playoffs και τα μπαλάκια έβγαλαν… Γιουβέντους. Σαφώς, η «μεγάλη κυρία» δεν τρόμαξε τον Πέτερ Μπος και τους παίκτες του. Αντιθέτως. Ο Κροάτης παρακαλούσε για τη συγκεκριμένη κλήρωση με το δικαίωμα πια να αγωνιστεί. Σε 16 αγώνες ως παίκτης της Ίντερ είχε σκοράρει πέντε φορές σε βάρος της, την υπέταξε σε τελικό Coppa Italia και γενικά πανηγύρισε σημαντικές νίκες επί της Γιούβε. Αντιλήφθηκε το μίσος και γι’ αυτό και αγαπήθηκε πολύ από τους τιφόζι.
Η «νερατζούρα» καρδιά του χτυπούσε ακόμη δυνατά. Με ένα γκολ αντάξιο της ποιότητάς του – κλειστό κοντρόλ με το δεξί, εκτέλεση με το αριστερό – ισοφάρισε σε 1-1 στον αγώνα του Τορίνο. Ούτε που τον άγγιξε το γκολ νίκης των «μπιανκονέρι» με τον Μπανγκουλά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στην Ολλανδία ήταν αποφασισμένος να την «πληγώσει» ξανά. Όπως και έγινε. Εξαιρετικό κοντρόλ στη δυνατή πάσα του Λανγκ και βολέ στην κίνηση για το προβάδισμα.
Το γκολ ήταν το επιστέγασμα της μεγαλειώδους εμφάνισης. Τρία σουτ στον στόχο, τρεις πάσες κλειδιά, 28/37 σωστές πάσες, τρεις ανακτήσεις της μπάλας και ισάριθμα επιτυχημένα τάκλιν σε 85 λεπτά ήταν καθοριστικά για το 2-1 του κανονικού αγώνα. Στην παράταση πια η Αϊντχόφεν πήρε την πρόκριση. Ένα ιστορικό επίτευγμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα στο Μιλάνο. Οι φίλοι της Ίντερ εξέφρασαν τα σέβη τους στον πιστό στρατιώτη και ανυπομονούν να τον ευχαριστήσουν στο «Μεάτσα», εφόσον η κλήρωση κάνει ξανά τα δικά της παιχνίδια.
ΣΠΟΡ FM 94.6