Τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την φετινή Ομόνοια είναι πολλά. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ βρίσκεται σε πολύ καλη φόρμα και προσφέρει πολλές στιγμές χαράς στον κόσμο της.
Ένα χαρακτηριστικό το οποίο συνοδεύει το “τριφύλλι” στους τελευταίους αγώνες, είναι η ευστοχία. Όπως και στο παιχνίδι με την Ανόρθωση που κατέφερε να κάνει γκολ την πρώτη της καλή φάση, έτσι έγινε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Η ομάδα του Μπεργκ ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι ουσιαστική και κυρίως αποτελεσματική. Και μάλιστα οι σκόρερ της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι ήταν ακριβώς οι ίδιοι και στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Δύο γκολ ο Ασάντε και ένα ο Παπουλής, υπέγραψαν τη νίκη της ομάδας τους μέσα σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα.
ΤΡΙΑΡΕΣ ΣΤΑ ΝΤΕΜΡΠΙ
Αυτό που συμβαίνει φέτος με την Ομόνοια είναι εκληκτικό. Η ομάδα της Λευκωσίας έδωσε έξι ντέρμπι και τα τέσσερα τα κέρδισε με το ίδιο σκορ (3-0). Στο μόνο ντέρμπι που δεν κέρδισε ήταν αυτό με αντίπαλο την Ανόρθωση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.
Η Ομόνοια δείχνει ότι έχει έναν μεγάλο στόχο και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Εκεί είναι επικεντρωμένη και περνά τα εμπόδια που έχει μπροστά της με σχετική ευκολία.
ΗΓΕΤΗΣ Ο ΦΑΜΠΙΑΝΟ
Η επιστροφή του Φαμπιάνο στη δράση, έδωσε την δυνατότητα στον Χένινγκ Μπεργκ να του δώσει φανέλα βασικού. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας ήταν ξανά εντπυωσιακός. Κράτησε το μηδεν παθητικό και όταν το σκορ ήταν στο 0-0 και όταν ήταν στο 1-0 αλλά και στην εξέλιξη του αγώνα.
Είναι ένας από τους λόγους που η Ομόνοια πέρασε ένα ήσυχο βράδυ στην “Αρένα” κι έδειξε ακόμα μια φορά ότι για να έρθει μια μεγάλη επιτυχία σε μια ομάδα, θα πρέπει να υπάρχει ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας.
Η διοίκηση δικαιώθηκε για την επιλογή της να τον κρατήσει το περασμένο καλοκαίρι και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν φαίνεται τώρα, αλλά το είδαμε και από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας.