Τα…χρειάστηκε αλλά προκρίθηκε στους «16» του Coppa Italia η Κρεμονέζε. Oι «γκριτζορόσι» ενώ προηγήθηκαν 2-0, είδαν την Μόντενα να τους ισοφαρίζει σε δύο λεπτά με το ματς να οδηγείται στην παράταση, όπου και κρίθηκε η πρόκριση.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα σκληρό με την Μόντενα να μένει με 10 ποδοσφαιριστές μόλις από το 22ο λεπτό μετά από δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Μανίνο με το 0-0 να μένει μέχρι την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι «γκάζωσαν» και πέτυχαν το 1-0 στο 77′ με τον μόνιμο πλέον σκόρερ τους, Οκερέκε που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μισή ώρα νωρίτερα. Στο 84′ ο Αφενά-Γκίαν έκανε το 2-0 για την Κρεμονέζε.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι έχουν κριθεί, η Μόντενα απέκτησε ξανά σφυγμό, αρχικά στο 89′ με τον Ντιό να μειώνει σε 2-1 από το σημείο του πέναλτι και στη συνέχεια με τον ίδιο παίκτη λίγο πριν το τέλος έστειλαν το ματς στην παράταση.
Εκεί η εμπειρία της Κρεμονέζε, έφερε και την πρόκριση με τον Σερνίκολα στο 111′ και το 120′ να διαμορφώνει το τελικό 4-2 και να στέλνει την ομάδα του στους «16» όπου αντίπαλος θα είναι η Νάπολι.
Το πρόγραμμα του Coppa Italia
Κρεμονέζε-Μόντενα 4-2 (παράταση)
(77′ Οκερέκε, 84′ Αφενά-Γκίαν, 111′, 120′ Σερνίκολα-89′,90′ Ντιό)
Σαμπντόρια-Άσκολι (19:00)
Mπολόνια-Κάλιαρι (22:00)
ΣΠΟΡ FM 94.6