Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης αύριο στις 17:15, σε αγώνα για την 35η αγωνιστική της Λα Λίγκα. Πρόκειται για το κλασικό ντέρμπι (Ελ Κλάσικο), όπου εκτός από τους βαθμούς μετράει και το γόητρο.
Το αυριανό παιχνίδι, μάλιστα, ενδέχεται να καθορίσει αρκετά όσον αφορά τη μάχη για τον τίτλο. Ίσως να κριθεί και το πρωτάθλημα. Οι «μπλαουγκράνα» είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 79 βαθμούς, με τους «μπλάνκος» στη 2η θέση με 75. Με νίκη, η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά θα «αγκαλιάσει» τον τίτλο, αφού θα βρεθεί στο +7 με τρεις αγωνιστικές να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η ισοπαλία σαφώς και αφήνει όλα ρευστά, με την ομάδα της Βαρκελώνης να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, βέβαια. Με νίκη, η Ρεάλ Μαδρίτης θα μειώσει στον ένα βαθμό και η μάχη για τον τίτλο θα πάρει για τα καλά φωτιά!
Αγγλία: Ντέρμπι γοήτρου
Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» για την 36η αγωνιστική. Οι «κόκκινοι» στέφθηκαν και μαθηματικά πρωταθλητές, εξασφαλίζοντας το ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Λονδίνου είναι μεν στη 2η θέση και σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μέχρι να πάρει το εισιτήριο και μαθηματικά δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια.
Μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ δίνουν επίσης η Μάντσεστερ Σίτι, η Νιούκαστλ, η Τσέλσι, η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Άστον Βίλα. Μαζί με την Άρσεναλ διεκδικούν τα υπόλοιπα εισιτήρια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.
Η Νιούκαστλ θα υποδεχτεί στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» την Τσέλσι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα φιλοξενηθεί από την ήδη υποβιβασμένη Σαουθάμπτον.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα φιλοξενήσει την επίσης υποβιβασμένη Λέστερ, ενώ η Άστον Βίλα δοκιμάζεται εκτός έδρας με την Μπόρνμουθ.
Ιταλία: Κούρσα για δύο
Ο τίτλος στη Σέριε Α είναι κούρσα για δύο, τρεις στροφές πριν το φινάλε. Την 36η αγωνιστική, η πρωτοπόρος Νάπολι θα υποδεχτεί στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την Τζένοα. Οι «παρτενοπέι» έχουν 77 βαθμούς και είναι στο +3 από την Ίντερ.
Η πρωταθλήτρια ομάδα του Μιλάνου, από την πλευρά της, φιλοξενείται από την Τορίνο. Η Ίντερ πάει με φόρα στο ματς μετά και την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Γερμανία: Δύο θα χαμογελάσουν
Η Μπάγερν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Μπουντεσλίγκα και μαζί με την Μπάγερ Λεβερκούζεν έκλεισαν θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Απομένουν δύο εισιτήρια για τη διοργάνωση, τα οποία διεκδικούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές η Άιντραχτ (3η), η Φράιμπουργκ (4η), η Μπορούσια Ντόρτμουντ (5η) και η Λειψία (6η).
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φιλοξενείται από την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην «ΜπάιΑρίνα», ενώ η Άιντραχτ θα υποδεχτεί τη Ζανκτ Πάουλι. Η Λειψία φιλοξενείται από τη Βέρντερ Βρέμης και η Φράιμπουργκ δοκιμάζεται εκτός έδρας με τη Χόλσταϊν Κίελ.
Γαλλία: «Μεθυσμένη πολιτεία»
Με «μεθυσμένη πολιτεία» μοιάζει η Παρί μετά την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Παριζιάνοι έχουν ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και πλέον επιδιώκουν να κάνουν το τρεμπλ με την κατάκτηση του Κυπέλλου και του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είναι στους τελικούς των δύο διοργανώσεων. Την 34η αγωνιστική της Λιγκ 1 η Παρί Σεν Ζερμέν θα φιλοξενηθεί από την ουραγό Μονπελιέ.