HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΗ Ευρώπη καλεί... Ομόνοια

Η Ευρώπη καλεί… Ομόνοια

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ομόνοιας αρχίζει σήμερα (20:00, Cytavision Sports1 HD) από το ΓΣΠ, με την Τορπέντο Κουταΐσι, στο πρώτο παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Με κύριο στόχο την πρόκριση στη League Phase το ζητούμενο είναι να τεθούν γερές βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση και ο Χένινγκ Μπεργκ εξέφρασε την αποφασιστικότητα της ομάδας για θετικό ξεκίνημα.

«Ανυπομονούμε για το ξεκίνημα των επίσημων παιχνιδιών μας. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου.

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα της Ομόνοιας απάντησε: «Κάναμε πολλά καλά πράγματα στην περίοδο της προετοιμασίας και δουλέψαμε για να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζει η ομάδα σε σχέση με πέρσι. Οι περισσότεροι παίκτες έμειναν, συν τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος δυστυχώς δεν υπολογίζεται για τους αγώνες με την Τορπέντο λόγω τραυματισμού. Νομίζω πως έχουμε καλό ρόστερ και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που είδα κυρίως στο φιλικό με την ΑΕΚ. Ήμασταν συμπαγείς και είχαμε πολλά θετικά στοιχεία απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στην αντίπαλο, ο Νορβηγός τεχνικός είπε: «Η Τορπέντο βρίσκεται σε ποδοσφαιρική ρουτίνα και είναι καλό για την αντίπαλο. Ισχύει το ίδιο με πέρσι, που η Ομόνοια απέκλεισε την Τορπέντο. Εστιάζουμε στον εαυτό μας, παρότι η Τορπέντο είναι καλή ομάδα, σκοράρει με ευκολία και έχει ποιότητα. Πρέπει να πλησιάσουμε το καλύτερό μας επίπεδο για να επιτύχουμε το στόχο μας και θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στο συγκεκριμένο επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έγινε μία αλλαγή στον ευρωπαϊκό κατάλογο των «πρασίνων», με τον Ιγκεμπρίτσεν να παίρνει τη θέση του Χατζηγιοβάνη. Ο Νορβηγός προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και ο κ. Μπεργκ κατέστρωσε το πλάνο που θα παρατάξει, χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του. Οι «πειραματισμοί» του στα φιλικά σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών μνηστήρων σε κάποιες θέσεις καθιστούν παρακινδυνευμένα τα σενάρια για την ενδεκάδα.

Στάση αναμονής

Ο προπονητής της Ομόνοιας ερωτήθηκε για τις μεταγραφές και ήταν ξεκάθαρος: Στόχος είναι να έρθουν παίκτες κατάλληλοι για να βελτιώσουν την ομάδα και αυτός είναι ο λόγος που θα περιμένει τους βασικούς υποψηφίους, οι οποίοι είναι πολύ καλοί παίκτες, έχουν πολλές προτάσεις και δεν βιάζονται να αποφασίσουν. «Δεν θα μιλήσω για τις θέσεις ενίσχυσης. Είμαι χαρούμενος με το ρόστερ και την ομάδα που έχουμε. Δουλειά μου είναι να πάρω το καλύτερο από αυτούς τους ποδοσφαιριστές», πρόσθεσε.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης