Το παιχνίδι με την Πάφο επιβεβαίωσε ότι η Ανόρθωση βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να καταφέρει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που διεκδικεί το πρωτάθλημα και που έπαιξε στο League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα της Αμμοχώστου κατέβηκε στο γήπεδο με συγκεκριμένο πλάνο ώστε να πάρει τη νίκη.
Μπορεί να μην πέτυχε το στόχο της, αλλά το να κρατήσει μια ομάδα το μηδέν παθητικό απέναντι στην Πάφο εκτός έδρας θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό συνέβη μόλις για δεύτερη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η Πάφος δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα εντός έδρας και κόντρα στον Απόλλωνα στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν έχασε με 0-1. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες που επισκέφθηκαν το «Στέλιος Κυριακίδης» δέχθηκαν τουλάχιστον ένα γκολ.
Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, η Ανόρθωση προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Ένωση, το οποίο θα γίνει εντός έδρας το Σάββατο στις 18:00. Για τη διοίκηση είναι δεδομένο ότι θα πρέπει ο κόσμος να έχει δυναμική παρουσία. Για την τεχνική ηγεσία μετρά στα αρνητικά η απουσία του φορμαρισμένου Κις (θα λείψει για σχεδόν δύο μήνες), αλλά ο στόχος για νικηφόρο αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

