Την προσωπική του ιστορία θέλησε να μοιραστεί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο ο Giorgi Iosava, ο οποίος, με τη βοήθεια του ΠΑ.Σ.Π, κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε μεταξύ του ίδιου και του Οθέλλου.
Μέσω του μηνύματός του 22χρονου Βέλγου μέσου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Σύνδεσμος αθόρυβα πολλές φορές και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προσπαθεί και επιλύει διαφωνίες των ποδοσφαιριστών και των σωματείων. Αυτός, άλλωστε, είναι ο πρωταρχικός στόχος του ΠΑ.Σ.Π. κάθε φορά που προκύπτουν διάφορα προβλήματα.
Επιπλέον, είναι πασιφανές, μέσα από τα λεγόμενα του Giorgi Iosava, ότι οι ποδοσφαιριστές μπορούν, εφόσον προκύπτουν εμπόδια και αδιέξοδα στον δρόμο τους, να στηριχθούν, ανά πάσα στιγμή, στη βοήθεια του συνδικαλιστικού τους οργάνου. Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει ο Iosava στο μήνυμα που έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συνδέσμου.
«Γεια σε όλους,
Ονομάζομαι Giorgi Iosava και κατάγομαι από το Βέλγιο. Θέλω να μοιραστώ εν συντομία μαζί σας την ιστορία που μου συνέβη στον Οθέλλο και πώς ο ΠΑ.Σ.Π. με βοήθησε. Τους τελευταίους μήνες είχα μια αντιπαράθεση με τον σύλλογο. Ήθελαν να φύγω από την ομάδα για αδιευκρίνιστους λόγους και να μην με πληρώσουν για τους μήνες που αγωνίστηκα. Ως ξένος ποδοσφαιριστής στην Κύπρο, είχα δυσκολίες να επικοινωνήσω με το συμβούλιο και ειδικότερα να το ενημερώσω για τους κανονισμούς που παραβίαζε, εξαναγκάζοντας με να φύγω από την ομάδα.
Ένας συμπαίκτης μου που έπαιξε αρκετά χρόνια στην Κύπρο μου μίλησε για τον ΠΑ.Σ.Π. και πως θα μπορούσε να με βοηθήσει. Δεν δίστασα και επικοινώνησα με τον ΠΑ.Σ.Π. και το νομικό τμήμα του Συνδέσμου. Mου είπαν από τον ΠΑ.Σ.Π. ότι είναι καλύτερα πρώτα να διαπραγματευτώ με τον σύλλογο και να προσπαθήσω να βρω μια λύση χωρίς να χρειαστεί να προσφύγω στο δικαστικό σώμα. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Νεοφυτίδης με βοήθησε πολύ αυτές τις εβδομάδες διότι πήρε την υπόθεση πάνω του και άρχισε να επικοινωνεί απευθείας με τον σύλλογο, κάτι που με διευκόλυνε.
Αποτέλεσμα ήταν να βρει μια γρήγορη λύση, που ωφέλησε εμένα αρχικά και ταυτόχρονα το σωματείο. Ο ΠΑ.Σ.Π. με βοήθησε να πάρω όλο τον μισθό μου και να διακόψω το συμβόλαιό μου με τον σύλλογο. Ευχαριστώ τον ΠΑ.Σ.Π. που φρόντισε και έλαβα όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την ομάδα με απόλυτα σωστό τρόπο και μπορώ πλέον να υπογράψω ελεύθερος σε έναν άλλο σύλλογο χωρίς προβλήματα. Έχω μόνο θετική εμπειρία από τον ΠΑ.Σ.Π., χωρίς τον οποίο δεν θα ήταν δυνατόν να βρεθεί μια λύση».