Τα διαδοχικά ντέρμπι της Ομόνοιας συνεχίζονται με επόμενο αντίπαλο τον Απόλλωνα το βράδυ του Σαββάτου στο ΓΣΠ. Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν επιστροφή στις επιτυχίες, έχοντας κατά νου το ενδεχόμενο να επωφεληθούν από τα αποτελέσματα των άλλων ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής για να πλησιάσουν την κορυφή.
Η προετοιμασία άρχισε από χθες και ο Σωφρόνης Αυγουστή θα προσπαθήσει στις προπονήσεις που ακολουθούν να «κτίσει» πάνω στα θετικά στοιχεία που δείχνει η ομάδα προκειμένου να χτυπήσει με αξιώσεις το τρίποντο.
Σημαντική παράμετρος για τον Κύπριο τεχνικό είναι η ατομική βελτίωση αρκετών ποδοσφαιριστών, γεγονός που αυξάνει τις επιλογές του και διευκολύνει το έργο του για το πλάνο που επιλέγει σε κάθε αγώνα. Ταυτόχρονα, του δίνει την ευχέρεια να καλύπτει τα κενά που προκύπτουν από τις απουσίες.
Σημειώνουμε ενδεικτικά την πολύ καλη παρουσία του Σενού Κουλιμπαλί σε δύο διαδοχικά ντέρμπι, στα οποία το «τριφύλλι» κράτησε το μηδέν παθητικό. Στροφές ανεβάζει και ο Νικόλας Παναγιώτου, για τον οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο νεαρός διεθνής φάνηκε άτυχος στο ξεκίνημα της περιόδου, καθώς έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, όμως επανήλθε δριμύτερος.
Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έμεινε εκτός λόγω ίωσης ο Λέτσιακς, όμως ο Μαρκίνιος κάλυψε επάξια τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας έχοντας θετική παρουσία κυρίως στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο Βραζιλιάνος απέφυγε τα συνεχή ανεβάσματα, κατόπιν εντολής του προπονητή του, όμως έκανε σε ικανοποιητικό βαθμό τη δουλειά του. Μάλιστα, η αναμενόμενη επιστροφή του Τσέχου ενδέχεται να προκαλέσει ευχάριστο δίλημμα στον προπονητή της Ομόνοιας.
Εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων του πραγματοποίησε και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με ενδεικτική τη βελτίωση της επιθετικής γραμμής της ομάδας με την είσοδό του στο γήπεδο. Ο Ιρανός διεθνής έδειξε πως μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες όταν αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες και φυσιολογικά διεκδικεί φανέλα βασικού.
Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που παρουσιάζουν σταθερή πρόοδο είναι και ο Σαϊντού Αλιούμ. Ο 20χρονος Καμερουνέζος μπήκε ξανά ως αλλαγή και στο ένα τέταρτο που αγωνίστηκε έδειξε πως μπορεί να προσθέσει σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του.
Με τη συμμετοχή του Σίμιτς στον αγώνα του Σαββάτου να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη και τον Λοΐζου να παραμένει στα… ρηχά από πλευράς απόδοσης, ο Αλιούμ θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για να ξεκινήσει ως βασικός για πρώτη φορά.
Βάσει τούτων, ο κ. Αυγουστή θα καταστρώσει το πλάνο που θα παρατάξει έχοντας πληθώρα ποιοτικών επιλογών σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Εκτός από τον Σίμιτς, αμφίβολος παραμένει ο Κασάμα, ο οποίος ταλαιπωρείται από βρογχοπνευμονία.
Γιώργος Χατζηαντώνης