Με την επιστροφή του Σάββα Παντελίδη από την Ελλάδα αναμένονται εξελίξεις στα θέματα που αφορούν στις μεταγραφές της ΑΕΛ. Ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας είχε επαφές με υποψήφιους στόχους κατά τη διάρκεια της απουσίας του και θα ενημερώσει τον Ανδρέα Σοφοκλέους προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα.
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι η ΑΕΛ αναζητά τερματοφύλακα, επιτελικό μέσο και περιφερειακό επιθετικό, αφού αποφασίστηκε ότι θα αποχωρήσουν από το ρόστερ οι Βοζίνια, Μάζουρεκ και Άντονι Γεωργίου. Ερωτηματικό παραμένει για τον Αργεντινό επιθετικό Τσάβες, χωρίς να έχει ληφθεί προς το παρόν απόφαση για αποχώρησή του από το ρόστερ.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Παντελίδης εντόπισε τερματοφύλακα που αγωνίζεται στην Ελλάδα μετά την αρνητική απάντηση του Κρίστινσον που ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Παράλληλα, στο προσκήνιο παραμένει και ο Ούγγρος διεθνής τερματοφύλακας της Ντέμπρετσεν, Ντέιβιντ Γκροφ, όμως από τις εξελίξεις με τον ποδοσφαιριστή που εντοπίστηκε στην Ελλάδα θα καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες της ΑΕΛ.
Σύντομα αναμένονται εξελίξεις και για τις άλλες θέσεις που υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση, αφού ο πρόεδρος σε συνεργασία με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή Λουτσιάνο Μπεμπέ θα συντονίσουν τις ενέργειές τους σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Από αγωνιστικής άποψης οι «Λέοντες» μπαίνουν σε ρυθμούς προετοιμασίας για το λεμεσιανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022. Πρόκειται για αγώνα κομβικής σημασίας στην ύστατη προσπάθεια της ομάδας να προλάβει το… τρένο της εξάδας, ενώ εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και το γόητρο μαζί με την καλή ψυχολογία που θα δώσει τυχόν νίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παντελίδης θα καταστρώσει το πλάνο του χωρίς να υπολογίζει τους Μάιντεβατς, Μαζάν και Ριστέφσκι, οι οποίοι συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό. Σύμφωνα με ανάλογη απόφαση του Ελλαδίτη τεχνικού, για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής με την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας οι Σίτο Ριέρα και Νταβόρ Ζντραφκόφσκι, οι οποίοι υπολογίζονται για το ντέρμπι με τους «γαλάζιους».
Στο μεταξύ, η πρόταση του Εθνικού για παραχώρηση του Μάιντεβατς υπό μορφή δανεισμού απορρίφθηκε, καθώς ο Σέρβος επιθετικός κρίθηκε απαραίτητος.