ΑρχικήΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΕύκολα επέστρεψε στις νίκες η Ομόνοια

Εύκολα επέστρεψε στις νίκες η Ομόνοια

Χωρίς ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου, η Ομόνοια επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» παρά τις μαζεμένες αλλαγές (εφτά στο σύνολο) που έκανε ο Χένινγκ Μπεργκ δεν έδειξαν να επηρεάζονται καθόλου και από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισαν» την αναμέτρηση, φτάνοντας στο τελικό 3-1. 

Από την άλλη η Ομόνοια Αραδίππου δεν μπόρεσε σε μεγάλα χρονικά σημεία του αγώνα να ακολουθήσει τον ρυθμό που έδωσε στην αναμέτρηση το «τριφύλλι», έτσι μοιραία επέστρεψε στις ήττες μένοντας στην 12η θέση.

Η Ομόνοια μπήκε με πάρα πολύ όρεξη στο παιχνίδι και με την συμπλήρωση έξι λεπτών βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0. Το πρώτο τέρμα επιτεύχθηκε στο 3′ όταν μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη στην περιοχή ο Κουλιμπαλί (επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετό καιρό) άπλωσε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πριν καλά καλά αντιληφθούν τι έγινε οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 6′ ο Χαμάς μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην περιοχή και ο Νεοφύτου (σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι) από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα

Στην πορεία ο ρυθμός ήταν λογικό να πέσει αφού οι μεν γηπεδούχοι έλεγχαν χωρίς κανένα πρόβλημα τον αγώνα, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. 

Η Ομόνοια ωστόσο συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί προϋποθέσεις για τέρμα και τελικά το 3-0 ήρθε στο 43′ όταν ο Ανδρέου με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Χατζηγιοβάνη που απέφυγε τον τερματοφύλακα Κόστιτς και σκόραρε. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής της Ομόνοιας Αραδίππου, Μαρίνος Σατσιάς, προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε μία προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του. Η αλήθεια είναι ότι η φιλοξενούμενη ομάδα κρατούσε περισσότερο την μπάλα αξιοποιώντας και το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν κατεβάσει πολλές ταχύτητες.

Μάλιστα τα «περιστέρια» κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ στο 69′ όταν ο Έντουαρντς έκανε το γύρισμα και ο Ποντικός από πολύ κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το παιχνίδι στην συνέχεια δεν είχε κάτι το αξιόλογο με τους γηπεδούχους πλέον να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην επιτρέψουν έτσι ξανά στους φιλοξενούμενους να επισκεφθούν την εστία τους.

Η Ομόνοια πάντως στην επανάληψη δεν δημιούργησε οποιαδήποτε επικίνδυνη φάση στην εστία των «περιστεριών», ωστόσο ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να της χαρίσει το τρίποντο και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Παναγιώτου, Κουλιμπαλί (90′ Σίμιτς), Χαμάς, Άϊτινγκ (46′ Π. Ανδρέου), Χατζηγιοβάνης (79′ Κούσουλος), Εβάντρο, Γιόβετιτς, Α. Ανδρέου (79′ Μουσιαλόφσκι), Νεοφύτου (64′ Εράκοβιτς)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡ.: Κόστιτς, Αντωνίου, Τελάντερ, Ενρίκες (80′ Γεωργίου), Κάνο (46′ Ρινγκ), Βαν Μούλεμ, Καλλής (46′ Γιανσάν), Χαβέλκα (52′ Έντουαρντς), Μουαντίμπ (46′ Φατάι), Ζορζίνιο, Ποντικός

ΣΚΟΡΕΡ: 3′ Κουλιμπαλί, 6′ Νεοφύτου, 43′ Χατζηγιοβάνης/69′ Ποντικός

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εβάντρο (3η), Π. Ανδρέου/Χαβέλκα (3η), Ρινγκ, Σατσιάς (προπ.)


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης