Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Πάφος FC δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο! Η γλυκιά ισοπαλία με τον Απόλλωνα στο Στάδιο «ΆλφαΜέγα» εξαργυρώθηκε με την ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά. Φυσιολογικά στις τάξεις της παφιακής ομάδας επικρατεί ενθουσιασμός και ικανοποίηση.
Μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρόκριση (το φοβερό βολέ του Τάνκοβιτς στο 90+4′) ήταν κατά κάποιο τρόπο… λυτρωτικός και συνέβαλε στη μεγάλη χαρά που επικρατεί στην ομάδα.
Στα δύο αυτά παιχνίδια με την ομάδα της Λεμεσού, το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Καρθέδο, έδειξε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια: Την κυνικότητα!
Στους εν λόγω αγώνες η παφιακή ομάδα δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, όμως είχε την ουσία, η οποία της χάρισε την πρόκριση. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε φυσικά και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι και τα τρία γκολ τα οποία σκόραρε η Πάφος FC στους δύο αγώνες με τον Απόλλωνα προήλθαν από εξαιρετικά σουτ εκτός περιοχής.
Στις 18 του Μάη, λοιπόν, η Πάφος FC θα διεκδικήσει απέναντι στην Ομόνοια το πρώτο τρόπαιο κυπελλούχου στην ιστορία της. Μπορεί η ομάδα της Λευκωσίας να έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας (με 16 συνολικά κατακτήσεις και τρεις σερί παρουσίες σε τελικούς), όμως η Πάφος έχει τη δίψα της πρωτάρας, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της ιστορίας της.
Προς το παρόν ο κ. Καρθέδο και οι συνεργάτες του επικεντρώνονται στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα. Η κατάληψη της τρίτης -προνομιούχου- θέσης φαντάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολη, όμως άπαντες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους.
Παράλληλα, οι αγώνες για το πρωτάθλημα μπορούν να αξιοποιηθούν για να «χτίσει» η ομάδα δυναμική ενόψει τελικού, καθώς και για περαιτέρω τόνωση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών.
Από αγωνιστικής άποψης Ικόκο και Μελούσο παραμένουν στο απουσιολόγιο, με τον δεύτερο να έχει πιθανότητες να προλάβει τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν.
Λοΐζος Μωυσέως