HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΕπιστροφή στην τετράδα Ευρωμπάσκετ μετά από 24 χρόνια για την Τουρκία

Επιστροφή στην τετράδα Ευρωμπάσκετ μετά από 24 χρόνια για την Τουρκία

Η Τουρκία νίκησε εύκολα την Πολωνία και προκρίθηκε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Λιθουανίας και Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το μπάσκετ της χώρας, καθώς οι Τούρκοι επιστρέφουν στα ημιτελικά του θεσμού μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, από το μακρινό 2001. Μάλιστα, τότε είχαν φιλοξενήσει το τουρνουά, επομένως το τωρινό κατόρθωμα είναι ακόμη σημαντικότερο.

Πράγματι, στο Ευρωμπάσκετ του 2001, η γειτονική χώρα έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Γιουγκοσλαβία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ένας από τους πρωταγωνιστές της, τότε, ήταν ο Χέντο Τούρκογλου, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Τουρκίας!

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά ετών, ο Αλπερέν Σενγκούν, νυν σούπερ σταρ της ομάδας, ήταν μόλις 1 έτους όταν οι Τούρκοι έφτασαν τελευταία φορά στα ημιτελικά, καθώς είναι γεννημένος το 2002.

ΣΠΟΡ FM 94.6


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης