Τα τελευταία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δεν ήταν τα επιθυμητά για την ΑΕΚ και η ομάδα της Λάρνακας βρέθηκε μετά από αρκετό καιρό κάτω από την 1η θέση. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν σημαίνει και πολλά πράγματα η βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας. Αυτό που θα μετρήσει είναι τα αποτελέσματα στα επόμενα παιχνίδια και η συνέπεια που θα επιδείξει η κάθε ομάδα που έχει ως στόχο τον τίτλο.
Η τελευταία φορά που κέρδισε (στο πρωτάθλημα) η ΑΕΚ ήταν στις 4 Φεβρουαρίου, όταν έπαιρνε το τρίποντο σε βάρος της Καρμιώτισσας με 1-3. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Ακρίτα στις 10/02, όπου η ομάδα της Λάρνακας έφερε ισοπαλία 1-1, αλλά και τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στη Λεμεσό, με ΑΕΛ στις 19/02 και με Απόλλωνα στις 27/02. Και στους δύο αγώνες το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Όλτρα δέχθηκε την ήττα με σκορ 2-1. Αξίζει να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη στις 16 Φεβρουαρίου στο πρώτο παιχνίδι με την Ντνίπρο για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.
Αύριο (04/03) η ΑΕΚ θέλει την πρώτη της νίκη μετά από την τελευταία της επιτυχία στο πρωτάθλημα ένα μήνα πριν. Θα αντιμετωπίσει την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και αναμφίβολα θα απιδιώξει να έχει και καλή εμφάνιση αλλά και ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να δει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ενδεχόμενη επιτυχία θα βάλει τους «κιτρινοπράσινους» ξανά στην κορυφή και θα αναμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα, το οποίο θα κρίνει και την τελική κατάταξη στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος.
Ανάλογα και με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ θα μάθει και τον επερχόμενο αντίπαλό της στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο τη δεδομένη στιγμή, αλλά την ΑΕΚ δεν την ενδιαφέρει το… μετά. Ζητούμενο είναι να έρθει η νίκη στο παιχνίδι με την Ένωση και τα άλλα παιχνίδια θα εξεταστούν την κατάλληλη στιγμή.
Θυμίζουμε και το αίτημα της ΑΕΚ για αναβολή του αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος, με την ομάδα της Λάρνακας να αναμένει την απάντηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για το συγκεκριμένο αίτημα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το νεότερο που προέκυψε αυτή τη βδομάδα είναι η απουσία του Τόμοβιτς, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του και θα είναι διαθέσιμος στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ. Αντικαταστάτης του στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μικέλ Γκονζάλεθ, ο οποίος θα πάρει θέση δίπλα από τον Μιλίνσεβιτς. Σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας και το μεσημέρι θα έχουμε και την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου από τον προπονητή. Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα θα αναφερθεί και στα αγωνιστικά δεδομένα και ανάλογα θα υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα και για το αρχικό πλάνο του αγώνα.