HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΈκανε πάρτι στο Αζερμπαϊτζάν η Ομόνοια

Έκανε πάρτι στο Αζερμπαϊτζάν η Ομόνοια

Η Ομόνοια «καθάρισε» την πρόκριση για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Αράζ. Οι «πράσινοι» φεύγουν από το Αζερμπαϊτζάν κερδίζοντας την Αράζ με 4-0 και μετέτρεψαν τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτη στο ΓΣΠ, τυπική διαδικασία.

Εντυπωσιακή η Ομόνοια σε άλλο ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Λοΐζου που πέτυχε δύο τέρματα. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σκοράρει ο Γιόβετιτς, ενώ ο Εβάντρο σκόραρε και είχε ασίστ.

Διαβασμένη πάρα πολύ η Ομόνοια όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο μπήκε στο πρώτο ημίχρονο και κυριάρχησε. Κρατούσε πολύ περισσότερο την μπάλα, είχε τον έλεγχο και κυρίως ήταν αποτελεσματική. Μπλόκαρε την γηπεδούχο ομάδα η οποία αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να φτάσει στο γκολ.

Η Ομόνοια δημιούργησε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 7′ με τον Λοΐζου ο οποίος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μακριά έξω. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης κατάφερε να σκοράρει. Ο Σεμέδο έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Αβράμ απέκρουσε ασταθώς, ο Εβάντρο μπήκε στη φάση με την μπάλα να καταλήγει στον Λοΐζου που από πολύ κοντά με προβολή έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους».

Το τέρμα έδωσε περισσότερη ώθηση στην Ομόνοια η οποία στο 22′ και πάλι με τον Λοΐζου κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά. Μετά από παράλληλη σέντρα του Κίτσου η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον διεθνή επιθετικό που με ιδανικό σουτ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίκτυα.

Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε αφού η Αράζ φάνηκε να επηρεάζεται πάρα πολύ, ενώ την ίδια ώρα η Ομόνοια ήταν πολύ προσεκτική στις κινήσεις της κλείνοντας όλους τους χώρους με απώτερο σκοπό να προφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Στο 38′ οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να πετύχουν το 3-0 αλλά η κεφαλιά που έκανε ο Κουλιμπαλί από πλεονεκτική θέση ήταν αδύναμη. Η Αράζ ένα λεπτό αργότερα δημιούργησε την μοναδική της ευκαιρία με σουτ του Αντράντε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 43′ όταν ο Σεμέδο βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά το  ψηλοκρεμαστό πλασέ που έκανε ήταν άστοχο.

Αν στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια ήταν κυρίαρχη στην επανάληψη έκανε πάρτι. Το «τριφύλλι» ήταν εντυπωσιακό με πρωταγωνιστές τους Εβάντρο και Γιόβετιτς. Στο 55′ ο Γιόβετιτς έδωσε την ασίστ στον Εβάντρο ο οποίος μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα άλλαξαν οι ρόλοι. Ο Εβάντρο με σέντρα βρήκε τον Γιόβετιτς εντός περιοχής με τον Μαυροβούνιο να κάνει το υποδειγματικό πλασέ και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Μετά το 4-0 ήταν λογικό ότι τα πάντα είχαν κριθεί, έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα δεν καταγράφηκε οτιδήποτε αξιόλογο.

Αράζ: Αβράμ, Χασαναλιζάντα (76′ Μαμάντοφ), Αντράντε, Σάντος, Σιμακάλα, Πάρο (46′ Γκαράγιεφ), Κοχέν (46′ Κεϊτά), Βάντερσον, Αμπάσοφ (76′ Μπουλούντοφ), Μπολί (24′ Ροντρίγκες), Αλεξάντρε.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μασούρας, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κίτσος, Κούσουλος, Μάριτς, Εβάντρο (86′ Άιτινγκ), Λοΐζου (82′ Ντιουνκού), Σεμέδο (82′ Νεοφύτου), Γιόβετιτς (70′ Στεπίνσκι)

Σκόρερ: 13′, 22′ Λοΐζου, 55′ Εβάντρο, 58′ Γιόβετιτς

Κίτρινες: Χασαναλιζάντα, Αντράντε, Κεϊτά/Γιόβετιτς, Μάριτς


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης